Kisorsolták az OKÉS döntő csapatbeosztását

Szerző: | 2016.02.03 | Események, Hírek

A 2015-2016-os OKÉS közétkeztetői szakácsversenyt az évről évre emelkedő színvonalnak köszönhetően kiemelt várakozás övezi. Az idei döntőt február 19-én tartják, a FEHOVA kiállítás keretében, az előző napi Bocuse d’Or magyarországi döntő helyszínén. Ezért is kap nagy figyelmet a megmérettetés, amelynek médiatámogatója lapunk, a Vendéglátás magazin is, a rendezvény fővédnöke  Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

A döntőbe jutott csapatok beosztását február 2-án sorsolták ki, így eldőlt, hogy a biatorbágyi, a budapesti, a hódmezővásárhelyi, a kecskeméti, a miskolci, a nyíregyházi és a pécsi konyhák melyik turnusban kezdik a felkészülést és a 3 órás munkát, amelynek végén a 12 tagú szakmai zsűri bírálja a leveseket, a főételeket és a desszerteket. A szakmunkát  Vomberg Frigyes és Fekete Antonio pontozza, a NÉBIH munkatársai pedig a higiéniát értékelik. Az eredményhirdetés délután 4 órakor kezdődik, a Bocuse d’Or-éhoz hasonlóan ünnepélyes körülmények között.

A csapatok és a menük bemutatása itt olvasható: http://portal.nebih.gov.hu/web/guest/-/okes-2015-16-dontos-csapatok