Két séffel és erdélyi ihletésű menüsorral tért vissza rövid pihenőjéről a Babel Budapest.
Teljesen új konyhai csapat és ételek debütálnak a belváros szívében: a Babel Budapest alap szellemisége megmaradt továbbra is az Osztrák-Magyar Monarchia területén belül, de az étterem már Erdélyre és Erdély természeti kincseire koncentrál: így lehet az, hogy az étlapon megtalálható például a „Békás szoros” elnevezésű desszert.
Az új étlapon minden eddiginél jobban érezhető a természet közelsége: megkóstolhatóvá válik a „Harmat” és azokra a kérdésekre is, hogy mit keres egy budapesti belvárosi étterem menüsorában a tanyasi csirke szénával és kukoricával, vagy, hogy hogyan „épül” be egy-egy gyógynövény a fogásokba arra választ kap, aki július 22-től ellátogat az étterembe.
A konyhában immár egy séfpáros dolgozik. Veres István és Langer Gábor külföldről tértek haza, mindketten más –más konyhában dolgoztak, de a Babelben maximális harmóniában, egymást kiegészítve és egymásnak újat mutatva tudnak együtt dolgozni, a Babel tulajdonosával Hlatky-Schlichter Huberttel így alkotnak hármas egységet.
„Végre most olyan a Babel amilyennek mindig is szerettem látni: átgondolt, szofisztikált, földközeli. Visszatértünk arra az útra, ami mindig is Babel útja volt, most érett be igazán az, amit nagybetűs, valódi tudatos, de szívből jövő konyhaművészetnek gondolok. Istvánban és Gáborban megláttam azt a szellemiséget és tudást – és talán a legfontosabb azt az emberi hozzáállást – ami miatt végül úgy döntöttem, hogy mindkettejük helye itt van mellettem. Büszke vagyok arra, hogy a Babel csapatával ismét útmutatóak tudunk lenni” – mondja Hlatky-Schlichter Hubert.
A teljes konyhai megújuláson felül művészeti vonalon ismét meglepő és továbbra is hazai kiegészítők találhatóak a vendégtérben, hiszen Néma Juli kerámikus művész egyedileg ide készített csipkelenyomatos porcelán tányérokat. A több mint kétszáz tételes magyar borokat tartalmazó borválasztékot továbbra is Blazsovszyk Péter sommelier felügyeli és párosítja az ételekhez.