Íme a legfontosabb események listája, melyekért érdemes Lyonba kilátogatni.
Sirha World Cuisine Summit
A summit összehozza a séfeket, a legnagyobb szaktekintélyeket és a véleményvezéreket a világ minden tájáról. A délutáni programon számos kerekasztal beszélgetés kerül megrendezésre. Ott lesz többek között D. Dickson Despommier (mikrobiológus és ökológus), Olag Koch (a Metro vezérigazgatója), Amir Nahai (az Accorhotels F&B igazgatója) és még sorolhatnánk.
Időpont: január 29. délután – csak meghívóval látogatható
International Catering Cup
A catering szakma legnagyobb világszintű megmérettetése immáron 7-ik alkalommal kerül megrendezésre. Idén először magyar csapat is részt vesz, melyről bővebben ITT olvashat.
Időpont: január 26.
Coupe du Monde de la Pâtisserie
A verseny idén a 30. évfordulóját ünnepli. Az egyedülálló világversenyen háromfős csapatok vesznek részt. Összesen 21 csapat méri össze tudását, a cél, hogy minél kreatívabb munkák szülessenek, amelyek demonstrálják a csapatok technológiai felkészültségét is.
Időpont: január 27-28.
Bocuse d’Or (most először Monsieur Paul nélkül)
24 séf a világ 5 kontinenséről. A Bocuse d’Ort valószínűleg már senkinek sem kell bemutatni, idén azonban első alkalommal egy afrikai ország, Tunézia is képviselteti magát. Az idei versenyről és a magyar csapat felkészüléséről ITT olvashat bővebben.
Időpont: Január 29-30. (a magyar csapat 29-én versenyzik)
International Competition for Young Bakers
A rendezvény egyik leglátványosabb eseménye lesz, amikor a nemzetközi palettáról érkező ígéretes pékek bemutatják szaktudásukat.
Időpont: január 29-30.
Öt verseny a kávé világából
A Café Show helyszínt érdemes folyamatosan látogatni, mert számos kiemelt esemény lesz.
Időpont: január 26-30.
European Butcher Competition
Nyolc hentes-páros fogja bemutatni a legmodernebb technológiákat.
Időpont: január 29.
13. Europen Sugar Championship
12 résztvevő érkezik a világ minden tájáról, hogy megmutassa, nyers cukorból milyen mesterművet tud létrehozni. A zsűri elnöke a legendás Jérôme Langlier.
Időpont: január 26-27.
9. European Championship of Frozen Desserts
Ludovic Mercer (MOF) elnökletével hat résztvevő fogja bemutatni a fagylaltok, nugátok és a csokoládé művészi és gourmet kombinációit.
Időpont: január 30.