Stílusos Vidéki Éttermiség újratöltve

Szerző: | 2019.08.07 | Hírek

Egy hangulatos, nemesi kúria. 17 tagétterem, 2 vendégétterem. Szeptember 8-án Rácalmáson, a Jankovich-kúriában ismét SVÉT.

 Minden eddiginél különlegesebb helyszín, a Stílusos Vidéki Szállodák vendégeskedése, illetve az ő jóvoltukból a reggelizés lehetősége, gasztroszínpad, megannyi workshop, előadás, gyereksarok, környezettudatos tálalási szemlélet, regionális alapanyagok és Tóth Vera esti koncertje várja a vidéki gasztronómia elkötelezett híveit Rácalmáson a Magyar Turisztikai Ügynökség által támogatott SVÉT 11.0 nagyrendezvényén.

A HELYSZÍNRŐL: Rácalmás, alig 50 percnyi autóútra fekszik Budapesttől. A XVIII. századi nemesi kúria nyitott terei pazar kulisszákat kínálnak a találkozónak és talán nem túlzás azt állítani, hogy a helyszínválasztás különlegesebb, mint valaha. A Jankovich-kúria 2016-ban nyert felvételt a Stílusos Vidéki Éttermiség mozgalomba. A gasztrokoncepció kialakítója Ruprecht László, a hely különlegessége, hogy a Hankook gumiabroncsgyár közelségét kihasználva a nemzetközi konyha mellett koreai konyhát is visz. A Jankovich-kúria persze nem csupán étterem: magas szintű szállodai és wellness szolgáltatásainak köszönhetően itt a testen kívül a lélek szintén felüdül.

 A TALÁLKOZÓN RÉSZTVEVŐ ÉTTERMEK:

Almalomb, Anyukám Mondta, Erharst Étterem, Gusto 13, Gusteau Kulináris Élményműhely, Ikon Étterem, Jankovich Kúria Hotel és Étterem, Kistücsök, La Maréda, Macok Bisztró és borbár, Mandula Étterem és borbár, Nomád Hotel, Pajta, PalKonyha, Platán, Rosinante, Viator Apátsági Étterem.

MEGHÍVOTT VENDÉGEK:

  1. Pannónia Gasztrohajó– Budapest
  2. 67sigma– Székesfehérvár
  3. Győr és Székesfehérvár után bemutatkoznak Debrecen fesztiváljai is.

 

KÖZÖS NEVEZŐ: Közös nevező mindig van és ez nem csak a vendéglátás szeretete, hanem az ételekben kötelezően megjelenítendő azonos alapanyag is. Az egyik ezúttal a Jankovich-kúria jelképe, az alma lesz, míg a másik opció, egy regionális alapanyag hangsúlyos szerepeltetése abból a térségből, ahonnan adott étterem érkezik. A SVÉTlapon így a menü által kirajzolódik hazánk íztérképe is.

 

EZT ISSZUK MAJD:

  • Borok– Laposa Birtok, Royal Tokaji, Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Thummerer Borászat, Gedeon Birtok, Borbély Pincészet
  • Sörök– a fesztivál zöldalmás sörét a séfsöröket a Zip’s Brewhouse készíti
  • Pálinkák – Bestillo, Black Sheep, Szicsek
  • Kávé – Nespresso

KÖRNYEZETVÉDELEM: A Stílusos Vidéki Étterem nemet mond a környezetterhelésre, ezért az eseményen a Kitchy Design 100%-ig lebomló termékeiben kínáljuk ételeinket.

REGISZTRÁCIÓ: Az eseményre 3000 főt várunk. Regisztrálni 2019. augusztus 1-től lehet három idősávban: 12.00, 14.00 és 16.00-ra.

VILLÁMINFÓK:

Dátum: 2019. szeptember 8., vasárnap (10.00-18.00)

Helyszín: 2459 Rácalmás, Jankovich Miklós köz 1.

Házigazda: Jankovich-kúria, Rácalmás

Résztvevők:17 Stílusos Vidéki Étterem + 2 meghívott étterem

Tematika: Alma és regionalitás

Regisztráció: szükséges (augusztus 1-től: regisztracio.svet.hu)

Mindig friss hírek: svet.hu,facebook.com/stilusos