KávéBár Bazár 2020

Szerző: | 2020.01.28 | Hírek

Február 8-9-én szerveződik a hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseménye, a tizenegyedik KávéBár Bazár, melynek idén is a Millenáris Park B csarnoka ad otthont.

A látogatók a belépőjegy megvásárlásával 50 kiállító termékeit; kávékat, borokat, söröket, párlatokat, és egyéb italkülönlegességeket kóstolhatnak egész nap a standokon.  A belépő mellé egy újrahasznosított kávéspohár is jár a korlátlan kóstolásokhoz, és tisztított víz is ingyenesen rendelkezésre áll a hidratáláshoz. A két nap során számos program várja a vendégeket, s több szakmai bajnokság is zajlik.

2 nap, 3 bajnokság, 12 kísérőprogram és 50 kiállító több száz terméke az italhétvégén

Nemcsak a profik részére lesznek megmérettetések, szombaton rendezik a „civil” kávésok országos versenyét, a Magyar Amatőr Barista Bajnokságot,melyet a professzionális szabályok szerint bonyolítanak le. Velük egy időben lesz a Professional Cup Tasters Challengeverseny, vagyis a kávékóstolók megmérettetése, a nyertes pedig a spanyolországi Xorxios nyerskávé-kereskedő cég nemzetközik cupping továbbképzésén vehet részt. Vasárnap a bárosok is megmérkőzhetnek a pult mögött, a Stay Woke Cocktail Competitionverseny indulónak kreatív, élénkítő koktélokat kell készíteniük. A szakmát és a fogyasztókat egyaránt várják Budapest legnagyobb kávébárjába, ahol a kóstolások mellett vásárlásra is lehetőség nyílik.

A kísérőprogramok során olyan témák kerülnek elő, mint a karrierépítés, karrierváltás, a fenntarthatóság és környezetvédelem a kávépiacon, hazai és nemzetközi üzleti trendek, illetve lesz vállalkozói fórum leendő kávézó-tulajdonosoknak Sztorik a kávézóból címmel. Idén is érdemes időben beülni a korlátozott létszámú vezetett kóstolókra, melynek során különleges, prémium párlatok, pezsgők, borok és teák is kerülnek a csészékbe, poharakba a japán szakéktól az érlelt rumokon át a champagne-okig és kínai teákig.

Számos program színesíti a KávéBár-hétvégét, s bővített gasztro-választékkal készülnek a szervezők. A nagyközönség és a szakma számára is izgalmas esemény szombaton és vasárnap is 11:00-18:00 között tart nyitva. Az indusztriális csarnok tereit betölti majd a kávéillat, s két napon át lehet tanulni, tesztelni, vásárolni, társasági életet élni csúcsminőségű kávé- és báritalok kíséretében.

Weboldal: www.kavebar.hu

Facebook eseményoldal: https://www.facebook.com/events/770699566729535/