A Rumour by Rácz Jenő az Év Étterme Díj nyertese

Szerző: | 2022.05.17 | Hírek

Május 16-án, hétfőn este tartották a Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát.

Az Év Étterme a Rumour by Rácz Jenő lett, a Restaurant Best of The Best díjat a Stand Étterem kapta. Az első Év Cocktail Bárja díjat a Black Swan Budapest, a Fenntarthatósági Díjat az őriszentpéteri Pajta nyerte el. A Pastry Shop Best Of The Best díjat a Mihályi Patisserie kapta, az Év Cukrász Teljesítményéért Menyhárt Attila vehetett át díjat, az Év Cukrászdája pedig a Málna The Pastry Shop lett. Különdíjat kapott a magyar Bocuse d’Or csapat az Év Szakács Teljesítményéért, az Év Ifjú Séftehetsége a Rutin fiatal séfje, Pallag Dávid lett, a Dining Guide-Audi Életműdíjasa Pintér Katalin. Az Év Séfje az osztrák származású séflegenda, Wolfgang Puck, aki a tavalyi évben nyitotta meg első európai éttermét Budapesten. Az Év Éttermi Szervize díjat a Déryné vehette át, az Év Borlapja nyertese a Felix Kitchen & Bar. Az Év Innovatív Konyhája díját a Mák Restaurant kapta, az Év Ígéretes Étterme pedig a Szaletly Vendéglő és Kert lett.

Az Év Étterme Díj nyertesének kihirdetése előtt átadták a gála legújabb kategóriáinak győzteseit, köztük az új Dining Guide Restaurant Best Of The Best minősítést is. Az új kategória első díjazottja a Stand Étterem lett, amely az elmúlt három évben az Év Étterme díj győztese volt.

Az első Dining Guide Év Cocktail Bárja díjat a Black Swan Budapest nyerte el. 

Az idei a harmadik alkalom, hogy átadták a Fenntarthatósági Díjat, melyet a felelős gondolkodású családi vállalkozásként működtetett Pajta kapott. 

A Dining Guide a cukrászdák között is kihirdette a legjobbak legjobbját. A Pastry Shop Best Of The Best díjat a Mihályi Patisserie kapta, melyet a Dining Guide 2018 óta négy éven át értékelt az Év Cukrászdája díjjal. Az Év Cukrász Teljesítményéért Menyhárt Attila, a Four Seasons Hotel Gresham Palace vezető cukrász séfje vehetett át díjat. Az Év Cukrászdája 2022-ben a Málna The Pastry Shop lett: a Gerbeaud egykori főcukrásza, Kolonics Zoltán és felesége, Ágnes családi vállalkozása egy nagyon komoly, modern felfogású francia stílusú cukrászda, desszert koncepciói nagyon finom, érzékeny összeállítású desszertek, amelyek minősége a magyar mezőnyben magasan a legjobbak közé emeli a Málnát.

A Bocuse d’Or idén tavasszal Budapesten tartott európai döntőjén második helyezést elérő magyar Bocuse csapatot a Dining Guide az Év Szakács Teljesítménye díjjal értékelte. Az Év Ifjú Séftehetsége a Rutin fiatal séfje, Pallag Dávid lett: modern bisztrókonyháról alkotott képe, a jól eltalált ízek, a fogásokon tetten érhető gasztronómiai ösztönössége magabiztosan kiemeli a Rutint az átlag bisztrók mezőnyéből. A Dining Guide-Audi Életműdíjat idén Pintér Katalin kapta, akinek nevéhez olyan legendás vendéglátóhelyek fűződnek, mint a Gerbeaud és az Onyx. A Dining Guide-Master Good Év Séfje az osztrák származású séflegenda, Wolfgang Puck, aki a tavalyi évben nyitotta meg első európai éttermét a Matild Palace-ban. A Spago Budapest konyháját a komoly szakmai múlttal rendelkező Szántó István séf vezeti, akinek prezentációjában 2022-ben, az Oscar-gálák történetében először ikonikus magyar ételeket is kóstolhattak a vendégek.

Magas színvonalú teljesítményéért a Dining Guide-Unicum Riserva Év Éttermi Szervize díjat a Déryné vehette át, a Dining Guide-Lanson Év Borlapja nyertese a Felix Kitchen & Bar. A Dining Guide-Unicum Barista Év Innovatív Konyhája díját a Mák Restaurant kapta, az Év Ígéretes Étterme pedig a Szaletly Vendéglő és Kert lett.

A Dining Guide az elmúlt évekhez hasonlóan az idei TOP10-es rangsor felállításában is Fausto Arrighi segítségét kérte. Fausto Arrighi, a legendás Michelin Guide egykori vezetője tanácsadói jelenlétével 6. éve segíti az étteremkalauz munkáját.

 

Év Étterme Díj:
Rumour by Rácz Jenő

Különdíjak:
Dining Guide Fenntarthatósági Díj / Pajta
Dining Guide Az Év Cocktail Bárja / Black Swan Budapest
Dining Guide Az Év Cukrász Teljesítménye / Menyhárt Attila (Four Seasons Pastry Chef)
Dining Guide Pastry Shop Best Of The Best / Mihályi Patisserie
Dining Guide Az Év Cukrászdája / Málna The Pastry Shop
Dining Guide-Unicum Riserva Az Év Éttermi Szervize / Déryné
Dining Guide-Lanson Az Év Borlapja / Felix Kitchen & Bar
Dining Guide Az Év Ifjú Séf Tehetsége / Pallag Dávid (Rutin)
Dining Guide Az Év Szakács Teljesítménye / magyar Bocuse d’Or csapat
Dining Guide-Unicum Barista Az Év Innovatív Konyhája / Mák Restaurant
Dining Guide Az Év Ígéretes Étterme / Szaletly Vendéglő és Kert
Dining Guide-Audi Életműdíj / Pintér Katalin
Dining Guide-Master Good az Év Séfje / Wolfgang Puck
Dining Guide Restaurant Best Of The Best / Stand

TOP10+2 Étterem:
Rumour by Rácz Jenő
Platán Gourmet Étterem
Essência Restaurant – Tiago & Éva
Salt Budapest
Pasztell
Borkonyha Étterem
Babel Budapest
Arany Kaviár
Costes Restaurant
42 Restaurant & Bar
Costes Downtown
Laurel Budapest

A címlapi fotón a Babel csapata.