Alkoholmentes forralt bor a Bazilikánál

Szerző: | 2017.11.29 | Céghírek, Hírek

Az idén immár hetedszerre megnyílt Adventi Ünnep karácsonyi hangulattal és izgalmas gasztronómiai kalandokkal is várja a látogatókat Budapest belvárosában.

Az évek óta kiállító Gastro Hungarorum Kft. azonban nem csupán az alkalomhoz illő ízekkel (tradicionális hazai fogásokkal, bajor csülökkel és hun doggal), hanem megújult, Winter Wonder Kitchen standdal és különleges, alkoholmentes forralt borral várja a látogatókat.

Ez utóbbi alapját a többféle minőségi alkoholmentes bort forgalmazó Castamonia Kft. borai adják, amelyekből az alkoholt ún. nem-agresszív technológiákkal távolítják el. Ezek olyan borászati termékek, amelyek megőrzik a bor minden jellemző tulajdonságát — színét, ízét, illatát —, kivéve az alkoholtartalmát. A szőlő erjesztése és érlelése a hagyományos borkészítést követi: a gyümölcsöt hordókban erjesztik, majd érlelik, az alkoholt ezután óvatosan eltávolítják a borból, közvetlenül a palackozás előtt pedig szűréssel, vagy alacsony hőmérsékletű kondenzációs eljárással készítik elő.