Bezárt a Pálinka Experience, gasztro rendezvényhelyszínként születik újjá

Szerző: | 2024.06.24 | Hírek

A piaci helyzetre és a megváltozott fogyasztói trendekre reagálva a Hungária Group a Pálinka Experience teljes működésének újragondolása és átalakítása mellett döntött.

Budapest pálinka tematikájú, interaktív múzeuma a fogyasztói igények megváltozása és a szűkösség vált befogadóképesség miatt átalakul. Hungarian GastroCellar néven egy gasztronómiai fókuszú, a magyar kultúrát, elsősorban a borokat és az ételeket bemutató, a rendezvények befogadására sokkal jobban felkészült egységet hoznak létre az üzemeltetők – tájékoztatta a Turizmus.com-ot Spasic Máté üzletfejlesztési igazgató.

Mint elmondta, nehéz döntés volt elengedni a pálinkára történő fókuszálást, de a vezetőség bízik benne, hogy az új arculat és szortiment vonzóbb lesz mind a MICE-vendégek, mind a fiatalabb korcsoport számára.

Emellett a Hungarian GastroCellar lesz az ország első olyan vendéglátó egysége, ahol „assisted tasting” jellegű, alacsony árfekvésű, minőségi magyar borokat bemutató borkóstolók lesznek elérhetők: ennek során a vendégek részben a szakképzett felszolgálók, részben a kóstolósorok mellé kapott képes-szöveges anyagok révén ismerkedhetnek meg a kóstolt tételekkel – eleinte angol és magyar nyelven, később azonban tervezik az elérhető nyelvek listájának bővítését.

A Pálinka Experience június 1-jén zárt be, a GastroCellar pedig előreláthatólag augusztustól áll ismét a partnerek és a vendégek rendelkezésére, változatlan helyszínen, a Király utca 20. szám alatt.
___________________________
Forrás: turizmus.com
Kép: Hungária Group