Június 11-12-án Torinó ad otthont a Bocuse d’Or idei európai döntőjének, ahol hazánkat Pohner Ádám és Csillag Richard képviselik, és az első napon, a 4-es boxban versenyeznek. A feladat főleg olasz alapanyagok köré épül.
Dél-Európa először ad otthont a rangos megmérettetésnek, amelynek továbbjutói aztán 2019. januárjában Lyonban versengenek a világdöntőn. Az olasz szervezők szerint a mostani versenyen indulóknak azonban nem csupán kivételes technológia tudásról és kreativitásról kell számot adniuk, hanem meglepő alapanyagokkal kell dolgozniuk.
A rendelkezésükre álló 5 óra 35 perc alatt a séfek és a commis-k – coach-uk segítségével – továbbra is hústálat, valamint vegetariánus tányérokat – ezúttal 15 adagot – kell elkészítenek. A tálhoz a kötelező alapanyag a piemontei marha, a Baraggia Biellese e Vercellese rizs, a tányéron pedig a Castelmagno sajtot, valamint tojást mindenképpen szerepeltetni kell. A kötelező elemek mellett a versenyzők a további hozzávalókat most is a METRO piacteréről szerezhetik be, azonban idén, a legfrissebb trendek figyelembevételével a versenyzőknek innen legalább egy Slow Food terméket is választaniuk kell.
Az első nap versenyzői (június 11.) | |||||
1 | Lengyelország | David Szkudlarek | Folwark Folińscy Restaurant | ||
2 | Belgium | Lode De Roover | Fleur de Lin Restaurant | ||
3 | Izland | Bjarni Siguróli Jakobsson | Reykjavík Gastronomy | ||
4 | Magyarország | Adam Pohner | Kistücsök Restaurant | ||
5 | Németország | Marvin Böhm | Restaurant Aqua in the Ritz Carlton | ||
6 | Hollandia | Lars Drost | Ciel Bleu Restaurant, Amsterdam | ||
7 | Spanyolország | Juan Maniel Salgado | Restaurant Caelis | ||
8 | Franciaország | Matthieu Otto | Auberge St Walfrid | ||
9 | Svájc | Mario Garcia | Food creator, Horw LU | ||
10 | Egyesült Királyság | Tom Phillips | Restaurant Story | ||
A második nap versenyzői (június 12.) |
|||||
1 | Oroszország | Andrey Matuha | Restaurant The Pech | ||
2 | Svédország | Sebastian Gibrand | Freelance – Gibrand Gastronomi | ||
3 | Horvátország | Zlatko Novak | Restaurant Bedem, Varaždin | ||
4 | Finnország | Ismo Sipeläinen | Sipeläinen | ||
5 | Norvégia | Christian André Pettersen | Restaurant Mondo | ||
6 | Dánia | Kenneth Toft-Hansen | Svinkløv Badehotel | ||
7 | Olaszroszág | Martino Ruggieri | Alleno Paris, Pavillon Ledoyen | ||
8 | Bulgária | Nikola Nikolov | Evian Resort, France | ||
9 | Észtország | Pavel Gurjanov | Bordoo Restaurant | ||
10 | Törökország | Mutlu Şevket Yilmaz | Seasons Restaurant | ||