Bocuse d’Or: alapanyagok és beosztás

Szerző: | 2018.04.16 | Bocuse d'Or, Hírek

Június 11-12-án Torinó ad otthont a Bocuse d’Or idei európai döntőjének, ahol hazánkat Pohner Ádám és Csillag Richard képviselik, és az első napon, a 4-es boxban versenyeznek. A feladat főleg olasz alapanyagok köré épül.

Dél-Európa először ad otthont a rangos megmérettetésnek, amelynek továbbjutói aztán 2019. januárjában Lyonban versengenek a világdöntőn. Az olasz szervezők szerint a mostani versenyen indulóknak azonban nem csupán kivételes technológia tudásról és kreativitásról kell számot adniuk, hanem meglepő alapanyagokkal kell dolgozniuk.

A rendelkezésükre álló 5 óra 35 perc alatt a séfek és a commis-k – coach-uk segítségével – továbbra is hústálat, valamint vegetariánus tányérokat – ezúttal 15 adagot – kell elkészítenek. A tálhoz a kötelező alapanyag a piemontei marha, a Baraggia Biellese e Vercellese rizs, a tányéron pedig a Castelmagno sajtot, valamint tojást mindenképpen szerepeltetni kell. A kötelező elemek mellett a versenyzők a további hozzávalókat most is a METRO piacteréről szerezhetik be, azonban idén, a legfrissebb trendek figyelembevételével a versenyzőknek innen legalább egy Slow Food terméket is választaniuk kell.

 

Az első nap versenyzői (június 11.)
1  Lengyelország David Szkudlarek Folwark Folińscy Restaurant
2  Belgium Lode De Roover Fleur de Lin Restaurant
3  Izland Bjarni Siguróli Jakobsson Reykjavík Gastronomy
4  Magyarország Adam Pohner Kistücsök Restaurant
5  Németország Marvin Böhm Restaurant Aqua in the Ritz Carlton
6  Hollandia Lars Drost Ciel Bleu Restaurant, Amsterdam
7  Spanyolország Juan Maniel Salgado Restaurant Caelis
8  Franciaország Matthieu Otto Auberge St Walfrid
9  Svájc Mario Garcia Food creator, Horw LU
10  Egyesült Királyság Tom Phillips Restaurant Story
 

A második nap versenyzői (június 12.)

1  Oroszország Andrey Matuha Restaurant The Pech
2  Svédország Sebastian Gibrand Freelance – Gibrand Gastronomi
3  Horvátország Zlatko Novak Restaurant Bedem, Varaždin
4  Finnország Ismo Sipeläinen Sipeläinen
5  Norvégia Christian André Pettersen Restaurant Mondo
6  Dánia Kenneth Toft-Hansen Svinkløv Badehotel
7  Olaszroszág Martino Ruggieri Alleno Paris, Pavillon Ledoyen
8  Bulgária Nikola Nikolov Evian Resort, France
9  Észtország Pavel Gurjanov Bordoo Restaurant
10  Törökország Mutlu Şevket Yilmaz Seasons Restaurant