Bor-barangolás a Mecsek kincsesládájában

Szerző: | 2022.09.13 | Hírek

4 pincesor – 12 nyitott pince – 36 fajta bor: szeptember 17-én, szombaton idén is megrendezésre kerül Mecseknádasdon a Pécsi Borvidék egyik legnépszerűbb programja, a Bor-Barangoló.

A rendezvényt abból a célból hozták létre, hogy bemutatkozhasson a falu és annak pincesorai a látogatók előtt, akik minősített borok kóstolása közben ismerkedhetnek meg a település színes borturisztikai kínálatával. Mindez több mint egy pincejárás, hiszen az érdeklődőket egyrészt barangolási, kirándulási lehetőségek is várják, miközben pincesorról pincesorra haladnak, élvezve a Puszta-tető nyújtotta gyönyörű kilátást, másrészt pedig a borkedvelők számára szakmai idegenvezetést is biztosítanak a pincejáráshoz, mely során díjnyertes helyi borászok segítenek eligazodni a borkóstolás rejtelmeiben, ahogy a pincesorokon is.

Így lehetőség nyílik beszélgetni egy pohár borral a nádasdi borokról, a szüretről, vagy a falu látnivalóiról is. A megfáradt látogatóknak vacsorázási lehetőség is jár a Hetényi Család Pincészetben, ahol kulturális program és Dumaszínház is teszi teljessé az élményt.

A Mecseknádasdi Szőlő- és Bortermelők Egyesülete, a Mecseknádasd Open Nkft. és a Pécs-Mecseki Borút Egyesület közös szervezésében megvalósuló rendezvény napközben ingyenes kisbuszos közlekedési lehetőséget is kínál a pincesorok között.

Jegyek a Bor-Barangolóra a rendezvény honlapján vásárolhatók meg, ahol a programmal kapcsolatos részletek is megtalálhatók.