A bűnesetek száma csökken, de nem a vendéglátásban

Szerző: | 2020.05.03 | Hírek

A koronavírus önmagában óriási probléma az éttermek számára, de ez sajnos nem minden.

Mostanában egyre többet találkozhatunk a nemzetközi híradásokban éttermi betörésekről szóló hírekkel. Sajnos a bezárásra kényszerült, vagy csak korlátozott nyitvatartással, csökkentett létszámmal üzemelő éttermek csábítóak a bűnözők számára, ezért az étteremtulajdonosoknak résen kell lenniük. A foodandwine.com cikke szerint például egy San Jose-i étterem, amely az utóbbi hetekben elviteles üzemmódban működött, teljesen be kellett, hogy zárjon, miután valaki betört az étterembe, és szeszes italokat, valamint elektronikus berendezéseket lopott, többezer dolláros kárt okozva ezzel.

A Washington D.C.-i Capitol Hill városrészben az utóbbi napokban mintegy féltucat étterem jelentett betörést vagy időben észlelt betörési szándékot. A Mola nevű spanyol étteremből 1200 dollár értékben loptak el csúcsminőségű vodkákat, gineket, vermutokat és borokat. „Nagyon jó ízlésük van a betörőknek – nyilatkozta Erin Lingle, társtulajdonos a Washingtonian-nek. – Abból, amit elvittek, arra következtetünk, hogy az elkövető járt már nálunk korábban, ismerte a helyet. (Az ínyenc betörő egyébként az összes wc papírt is magával vitte.)

A connectikuti New Havenben egy 42 éves férfi betörte a Soul De Cuba ablakát, majd a következő négy napot az étteremben töltötte, evett és ivott mindenből, amit megtalált. Mire at étterem vezetője rajtakapta, már hetven palack italt elfogyasztott, ellopott vagy felbontott. A veszteség ez esetben is néhány ezer dollár.

New Yorkban március közepe és április vége között 140 éttermi betörés történt, ez mintegy háromszorosa annak, amely tavaly ugyanebben az időszakban történt. A tapasztalatok szerint a kisebb helyek és az étkezdék a legveszélyeztettebbek. Az étteremtulajdonosoknak nagyon résen kell lenniük, legfőképpen akkor, ha a bezárás miatt az éttermükbe napokig, vagy akár hetekig nem megy be senki egy ellenőrzésre. Érdemes folyamatosan ellenőrizni minden bezárt helyet, és fokozottan ügyelni a bent hagyott értékekre.