Csodás Magyarország: séta a lombok között

Szerző: | 2020.08.31 | Hírek

A 8-10 méteres magasságban vezető lombkoronasétányokon a madarak szemszögéből figyelhetjük meg az erdők titkait, melyek lentről rejtve maradnak a kíváncsi tekintetek elől. 

  1. A Somogy megyei Kaszó környékén lévő négy tanösvény legizgalmasabbika a száz évnél idősebb fák közt vezető Öregerdő tanösvény: 10 méter magasan kiépített lombkoronaösvényét végigjárva az óriások szemszögéből csodálhatjuk a gyertyános-tölgyes erdő felső lombkoronaszintjének szépségét és élővilágát.
Tíz méter magasan vezet a kaszói Öregerdő tanösvény
Fotó: Kaszó Zrt.

2. A színpompás rododendronokról ismert Jeli Varázskert 130 méter hosszú lombkoronasétánya az óriások erdejének monumentális fenyőritkaságairól és az ágak között élő állatokról mesél. Mobiltelefon segítségével a madarak énekét is meghallgathatjuk, majd izgalmas csúszdán térhetünk vissza a földre.  

130 méter hosszú Jeli lombkoronasétánya
Fotó: Jeli Varázskert

3. A gyomaendrődi Erzsébet liget tanösvénye három az egyben élményt kínál interaktív táblákkal és sok játékkal: a madárvilágot bemutató szárazföldi ösvény után csónakról fedezhetjük fel a holtág vízi élővilágát, hogy aztán fentről is körülnézzünk, majd a kilátó 15 méter magasan emelt üvegpadlóján állva teszteljük tériszonyunkat. 

A kilátó tetején üvegpadlón át nézhetünk le az erdőre
Fotó: Tourinform Gyomaendrőd

4. Az ősmúltat megismerni vágyókat több tanösvénnyel hívogató Ipolytarnóci Ősmaradványok Látogatóközpont új attrakciója a hologramos vetítés és a keskeny függőhidakból álló, 150 méter hosszú lombkoronasétány, amelyen a látogatók sűrű szövésű hálóval bebiztosítva randevúzhatnak a fák lakóival.

Függőhidakon lehet átkelni az Ipolytarnóci Ősmaradványok Látogatóközpontban
Fotó: Bükki Nemzeti Park Igazgatóság


A cikk eredetileg a Magyar Turisztika Szövetség Alapítvány Csodás Magyarország című kiadványában jelent meg. A kiadvány főtámogatója: