Fine dining egy elhagyatott húsboltban

Szerző: | 2022.08.16 | Hírek

Az Onyx Alkotói Közössége augusztus 27-én ismét elhagyja a Műhely, az Onyx előszobája falait, hogy inspirációt gyűjtsenek a készülő új menüsorukhoz. Októbertől egy különleges utazásra invitálják vendégeinket az ONYX Műhelybe, ahol a nyüzsgő világváros mindennapjait szeretnék megmutatni egy turista szemüvegén keresztül.

Fények, hangok, szagok és illatok, ismeretlen izgalmas káosz. A nagyvárosi lét napos és árnyas oldalára egyaránt rávilágító menüsoruk a Metropolisz címet kapta, melynek októberi bemutatását három közösségi tanulmányút előzi meg.

5 fogás – 3 állomás – ONYX Műhely – Kisföldalatti – Hunyadi téri piac

A Hunyadi téri vásárcsarnok 1897-ben épült műemléképületében valaha lovaskocsik szállították a portékákat, ma Budapest egyik legforgalmasabb vásárcsarnoka és termelői piaca. Augusztus 27-re az Onyx csapata beköltözik egy üresen álló húsboltba, ahol az érdeklődők megkóstolhatják a Megérkezés fogást, és bemutatják menüsoruk legújabb fogásait a Fasor és Rakpart ételeket.

Az esemény során az érdeklődőknek alkalmuk nyílik az Alkotói Közösség tagjaival találkozni, bepillantást nyerni az ONYX étterem átalakulásába, budai szarvasgombás lángost kóstolni a Műhelyben, csoportosan utazni a Kisföldalattival és a Hunyadi téri piac vendégek elől elzárt pincerendszerében pezsgőzni.

A jegy ára: 24.500 Ft, ami az alábbiakat foglalja magába:

Onyx: malátás kenyér, kecskesajtos céklakrém, bodzakapri, bodzalikőrös szörp

Műhely: budai szarvasgombás és pálpusztai sajtos-tejfölös lángosok, Bussay tramini Pét-Nat, 2021

Kisföldalatti: védőital

Pincerendszer – Hunyadi téri piac: közösségi sabrage

Tumpek Tamás húsboltja – Hunyadi téri piac: közösségi tesztebéd

Menü:

MEGÉRKEZÉS: almás hagymalekvár, savanyított hagymahéj, feketefokhagymás krém, rózsás hagymahab, bundázott mandula, hagyma granita, Sauska x ONYX nyerspezsgő, 2021, vagy dzsúsz

FASOR: erjesztett rozskenyeres gombaleves, szárított laska, csomborral savanyított csiperke, pirított shitake, füstölt gesztenye, borókás dióparfüm, Szijjártó Előd x ONYX etyeki Sauvignon Blanc, 2021, vagy dzsúsz

RAKPART: almás-sós tahitótfalui pisztráng, szőlőlében marinált jégcsapretek, savanyított szőlőlevél, zsályás-paradicsomvizes pisztrángjus, Szijjártó Előd x ONYX etyeki Sauvignon Blanc, 2021, vagy dzsúsz

GOURMET FLASHBACK”: melaszos-diós piskóta, citrusos zacclikőr, fehér kávéfagylalt