Gasztrokalandok az Adria északi partvidékén

Szerző: | 2018.04.26 | Hírek, Külföld

Ha Olaszországba utazunk, az időjárás és a gasztronómia miatt nem kell aggódnunk. Az Adriai-tenger északi partvidékén, Bibione és Lignano Sabbiadoro területén található szállodák ráadásul messze az átlag fölött teljesítenek.

Az ETGroup Hotels –hez tartozó ötcsillagos Hotel Savoy Beach étterme maximálisan eleget teljesíti azokat a követelményeket, amelyeket általában a „jó konyhával” szemben támasztanak. Friss zöldségek és gyümölcsök, sokszínű és autentikus fogások, amelyek között a biotermékek kedvelői, a diétázók és például a gluténérzékenyek is megtalálhatják a kedvükre való ételeket. A Duca D’Aosta teremben a hotel mesterszakácsai gourmet fogásokkal kápráztatják el a vendégeket. Ha pedig Olaszországról beszélünk, akkor az étkezéseknek elmaradhatatlan kísérője a bor. A venetói Cantina borkóstolóin a több mint 300 helyi és nemzetközi borfajta közül – Picoli és Ramandolo, valamint a Lison Pramaggiore fehér- és vörösborai –mindenki kiválaszthatja a kedvencét, sőt azt is eldöntheti, melyik ízlik neki legjobban a hagyományos, házi készítésű venetói sajtok és szalámik közül. A borkóstolóról itt talál még több információt.

Ehhez jön még a páratlan környezet: a reggelit nyáron az árnyékos, medencére néző teraszon tálalják, az étterem Elisabetta di Lorena terme pedig naponta átalakul a művészi módon elrendezett svédasztaloknak köszönhetően, amelyeken –végül is a tengerparton vagyunk – a halak és a tenger gyümölcsei is szép számban képviseltetik magukat. A Savoy Hotel Beach gasztronómiájáról itt olvashat további részleteket.

 

A nulla kilométeres alapanyagok

Az olasz gasztronómiában fontos szempont a kiváló minőségű helyi alapanyagok használata, amiket értelemszerűem a közelben termesztenek. Bibione és Lignano szállodáiban ezt páratlan szinten valósították meg: a gyümölcsök és konyhakerti növények a két várostól mindössze néhány kilométerre lévő kertészetből érkeznek. A menüben mindig szerepel Felső-Adria tipikus hala, a pesce azurro, a lehető legváltozatosabb módokon elkészítve. Veneto és Friuli tartomány specialitásai között említhető a San Daniele sonka és a Montasio sajt. Bővebben.

Bibione Hotel SavoyA Hotel Laguna Park éttermei hasonló elvek alapján működnek: a Hemingway étterem séfjei nulla kilométeres, azaz itt termesztett friss, és ízletes alapanyagokból alkotják meg a büféasztalokat a venetói gasztronómiát bemutató vacsorákon. A kisebb „à la carte” étterem változatos fogásokkal várja az ebédre vagy vacsorára érkező vendégeket. Érdemes tudni, hogy a vendéglátóhely bejáratánál ötszáz hazai és nemzetközi bor várja a borhűtőben, hogy a sommelier javaslata alapján felszolgálják.

Ajánlunk még egy éttermet, ami – hasonlóképpen az előzőekhez – biztosan nem fog csalódást okozni a vendégeknek. Friss alapanyagok, az ételek széles választéka és igényes környezet – ezekkel a szavakkal írható le legjobban a Green Resort Village étterme Lignanóban. A szokatlan, de harmonikus íz- és illatkreációk a legkifinomultabb ízlésű vendégeknek is meglepetés okozhat, a svédasztalos rendszernek köszönhetően pedig bármelyik vonzó fogást meg lehet kóstolni.

(x)