Háromcsillagos fine dining az égben

Szerző: | 2021.11.09 | Hírek

Az Air France prémium utazási osztályain novembertől februárig kínál két, Michelin-csillagos séf által készített ételeket. A hosszútávú járatok La Premiére és Business osztályán a hús- és halételek mellett vegetáriánus fogások is elérhetők a Párizsból induló járatokon. Az ételek a francia fine dining kultúrát hirdetik.

Az exkluzív első osztályon utazók a három Michelin-csillagos séf, Régis Marcon és az általa vezetett Servair Culinary Studio által készített ételeit élvezhetik. A szezonális termékekből hat fogásos menüt állított össze, amely az alábbi elemekből áll:
Zöldség lasagne metélőhagyma krémmel
Párolt borjúlábszár zsályaszósszal, burgonyás gratinnel, vargányával
Vörösboros marhabélszín, párolt burgonyával és kucsmagombával
Csuka- és garnélatorta homárszósszal, párolt rókagombával, tárkonnyal és spenóttal
Fésűkagyló és scampi vegyestál szarvasgombával, redukált jus-vel és finomra vágott zöldségekkel
-Konfitált galamb sárgabarack szósszal, citromos bulgurral, gombával és szürke dióval

Az üzleti osztály számára most készít először két Michelin-csillagos séf ételeket, Mathieu Vinnay nyolc eredeti fogást állított össze, ehhez kifinomult ízeket és helyi termékeket használt fel:
Penne tészta, rukkola és spenót gratin, lestyános ricotta krém
Zöld risotto, zöldséges bolognai ragu
Marha bélszín macaire burgonyával, sült répával és füstölt hús szósszal
Csirkemell filé kucsmagombával, sütőtökös, tönkölyös risottóval
Buggyantott tőkehal filé bébizöldségekkel és fekete olíva bogyóval
Süllő filé armorican halszósszal, sárgarépával és gyógynövényekkel
Párolt borjúcsülök édesfűszerekkel, sárgaborsó pürével, mangetout borsóval és mogyoróval
Kávéban sült gyöngytyúk párolt őszi zöldségekkel és konfitált zellerrel

©Air France

Régis Marcon
Az 1995-ös Bocuse d’Or nyertese, három Michelin-csillagos séf, aki a francia kulinária történetét testesíti meg. Többet jelent, mint stílust, vagy időszakot, az által képviselt konyhaművészet a saját történetét meséli el, amely családi hagyományokból ered. A család éttermét Saint-Bonnet-le-Froidban 1979-ben vette át, azóta is ő a tulajdonos, napjaink egyik legjobb séfje lett, aki nagy hangsúlyt fektet a regionális alapanyagok és a gomba használatára.

Mathieu Viannay
A két Michelin-csillaggal rendelkező séf a Meilleur Ouvrier de France verseny 2004-es győztese. Mindig nagy gourmet-nak számított, nagyon kedveli a kifinomult ízeket, és szintén fontosnak tartja a helyi termékek használatát, a tradicionális receptekbe mindig belecsempész némi modernséget. Ezek után magától értetődő lépés volt, amikor átvette Eugenie Brazier kultikus éttermét, a La Mére Brazier-t, amely idén ünnepli századik születésnapját. Mathieu Viannay készíti a kobei Hotel Portopia szállodában található Trente en Un étterem menüjét, emellett a párizsi La Samaritane luxus áruház éttermeit is koordinálja.