Hegyi báj Norrlandból

Szerző: | 2022.06.27 | Hírek

Ha Stockholmban jár, ám a hegyekbe vágyik, egyúttal egy jót enne, a Knut a megfelelő hely. Ez az upplandsgatani étterem össze nem illő székekkel, rusztikus faasztalokkal, rongyszőnyegekkel és agancsokkal van berendezve, és füstölt rénszarvashúst és más svéd ízeket szolgál fel Svédország északi részének gyönyörű tájairól.

Ahogy a honlapjuk nyitóoldalán olvashatjuk: a Knutban északi ételeket szolgálnak fel – egyik lábbal a vadonban, a másikkal a civilizációban. Mind az ihlet, mind a nyersanyagok norrlandi gyökerekből származnak. Az örökös hideg és az éjféli nap országa, Norrland mutatkozik be Stockholmban. A norrlandi hatások mind a dekoráción, mind az étlapon megjelennek. A fadeszkák, a szőrmék és az össze nem illő bútorok meghitt hangulatot kölcsönöznek a bájosan rusztikus helyszínnek.

Füstölt szarvasszív, jávorszarvas kolbász, vaddisznósült, Västerbotten sajt és bogyós chutney – ilyen és ehhez hasonló különlegességeket kóstolhat az arra járó vendég; az étlapon a vadaktól a halakig minden megtalálható, a vadból készült és norrlandi stílusú pizzaszerű laposkenyér pedig olyan fűszereket tartalmaz, mint a rókagomba  és áfonyás ketchup. Norrlandból származó borok és sörök mellett az áfonyával ízesített kézműves koktélok fokozzák az élményt.

Fotók: Knut, Stockholm