Aranyérmes néró a világ legnagyobb rozéversenyén

Aranyérmes néró a világ legnagyobb rozéversenyén

Idén 14. alkalommal rendezték meg a Mondial du Rosét, a rozé borok világversenyét Cannes-ban, ahol a több mint 400 díjazott között 14 magyar bort is elismertek a bírák (például a Font, a Frittmann vagy a Dúzsi Borászat több tételét), ám aranyéremre kizárólag Koch...
Frankó sörként reklámozzák az új Arany Ászokat

Frankó sörként reklámozzák az új Arany Ászokat

A Dreher új kommunikációs kampánnyal vezeti be az Arany Ászok Frissenszűrt néven most debütáló, pasztőrözés nélkül készült termékvariánsát. A Dreher Sörgyárak újrapozícionálta az Arany Ászok brandet. Az előzetes kutatások megerősítették, hogy a márka kedvelői az...
Koktélverseny és mesterkurzusok a Buddha-Barban

Koktélverseny és mesterkurzusok a Buddha-Barban

Április 27-én, csütörtökön a Buddha-Bar Budapest a helyszíne a II. Disznókő Tokaji Koktélversenynek, ahol nem csupán a versenyzők mutatkoznak be, hanem izgalmas mesterkurzusokkal is készülnek a szervezők. A megmérettetésen résztvevők egy izgalmas, több körös verseny...
Tokajba és Encsre kirándultak a MÉSZ-tagjai

Tokajba és Encsre kirándultak a MÉSZ-tagjai

A Magyar Éttermi Szövetség az április 25-i értekezletre tokaji kirándulást szervezett a tagoknak, amelynek első állomásaként az Első Mádi Borházat látogatták meg. Itt megismerkedtek a cég szervezeti felépítésével és vezető, a vendéglátásban is forgalmazott boraikkal....
Gourmet Fesztivál: külföldi sztárok és a hazai élvonal

Gourmet Fesztivál: külföldi sztárok és a hazai élvonal

A magyar gasztrokultúra immár legnagyobb fesztiválja idén túllép az ország határain és a legkiválóbb hazai éttermek mellett a régió legjobbjait is felvonultatja, többek közt szlovén és lengyel sztárséfekkel – és más újdonságokkal is készülnek a szervezők. Május 18-21....
A két Hunyadi Budán

A két Hunyadi Budán

Az I.kerületi Hunyadi Lakásbisztró és Kézműves Söröző után megnyílt a „kistestvér”, a Hunyadi Gasztroműhely a Retek utcában is, újabb lehetőséget kínálva a budai BBQ- és sörkedvelőknek. Itt, az elődök hagyományait folytatva, napi menüt is lehet kapni délben 1300...
Öt kategóriában nevezhetnek az Országos Borversenyre

Öt kategóriában nevezhetnek az Országos Borversenyre

Elindult a nevezés az Országos Borversenyre. A 38. alkalommal megrendezett hazai megmérettetés nemcsak a minőségi borok termelőinek kíván pozitív visszajelzést adni, hanem egyedülálló lehetőséget is nyújt a díjnyertes tételeknek a szereplésre itthon és külföldön...
Áprilisi tél: nincs veszélyben a szőlőtermés

Áprilisi tél: nincs veszélyben a szőlőtermés

A hirtelen jött áprilisi havazás hiába látványos, a száraz fagyok sokkal inkább jelenthetnek veszélyt a szőlőtermésre – nyugtatja meg az aggódókat a Borháló közleménye. Szívfacsaró látvány, ahogy jeges szél tépi a virágba borult gyümölcsfákat, ahogy szűnni nem akaróan...
Közép-európaivá válik a Gault&Millau

Közép-európaivá válik a Gault&Millau

Megszűnik jelenlegi formájában a Gault&Millau Magyarország gasztronómiai kalauz és idén télen kibővült, regionális kiadványként jelenik meg, Gault&Millau Central Europe Restaurant Guide címen. A szervezeti átalakulással egy időben Molnár B. Tamás lemondott...