Fontos határidő közeleg a vendéglátóhelyek számára

Fontos határidő közeleg a vendéglátóhelyek számára

Júliustól életbe lép a műanyagból készült, egyszer használatos elviteles poharak forgalmazásának betiltása. A kérdést nemcsak a közelgő határidő, hanem a vevői elvárások miatt is ideje komolyan venni. Magyarországon 2021-ben kormányrendeletben írták elő bizonyos...
Hatodik lett a magyar csapat a Bocuse d’Or európai döntőjén

Hatodik lett a magyar csapat a Bocuse d’Or európai döntőjén

A Bocuse d’Or európai válogatóját március 19–20-án rendezték meg a norvégiai Trondheimben. A szerda esti díjkiosztón a magyar csapat is ünnepelhetett: megkapta a legjobb tálért járó különdíjat és összesítésben a 6. helyet szerezte meg. A Bocuse d’Or európai döntőjén...
Akinek a szakmája mindent megadott: Bíró Lajos – videóportré

Akinek a szakmája mindent megadott: Bíró Lajos – videóportré

Társlapunk, a turizmus.com videósorozata a turizmus-vendéglátás meghatározó szakembereit és az ágazathoz kapcsolódó fontos szereplőket mutatja be. Bíró Lajos, a szókimondásáról is ismert séf mesél pályafutásáról és a gasztronómia szeretetéről. Tudja Bíró Lajosról,...
Aranyérmes magyar vodka

Aranyérmes magyar vodka

2024. február 20-án hirdették ki a World Vodka Awards idei díjazottjait, ahol a kis bodrogkisfaludi lepárló, a Seven Hills Distillery elképesztő eredménnyel ismét elhozott egy aranyérmet a 2023-as évjáratú, dűlőszelektált Furmint vodkájával! Az idei évben összesen...
Megtartotta alakuló ülését a Turisztikai Tanácsadó Testület

Megtartotta alakuló ülését a Turisztikai Tanácsadó Testület

Megalakult és március 12-én megtartotta első ülését a Turisztikai Tanácsadó Testület, amely a turisztikai ágazatot érintő kérdésekben a Nemzetgazdasági Minisztérium tanácsadó, konzultatív testületeként fog működni.   Üléseire a Magyar Turisztikai Ügynökséggel...
Braille-írásos étlap és jelelő pincérek a Gundelben

Braille-írásos étlap és jelelő pincérek a Gundelben

A vendéglőt alapító Gundel Károly demokratikus szellemiségéhez híven az étteremben mostantól kiemelt figyelmet kapnak a hallás- és látássérült vendégek. A felszolgálók megtanulták az alapszintű jelnyelvi kommunikációt két nyelven, a látássérültek pedig Braille-írásos...