2015.10.28. | Hírek, Italsor
A világ bortermelése idén várhatóan két százalékkal 275,7 millió hektoliterre nő, a legjelentősebb termelő Olaszország lesz Franciaország és Spanyolország előtt – közölte a nemzetközi szőlészeti és borászati szervezet (OIV) Párizsban. A két évvel ezelőtti...
2015.10.28. | Hírek, Italsor
A furmintnak ott a helye a világ legdrágább borai között – jelentette ki a brit Christopher Burr Master of Wine, a Christie’s aukciós ház borrészlegének korábbi igazgatója Budapesten, a Kempinski Hotelben tartott Sauska-borbemutatón. A szakember szerint ugyanis a...
2015.10.26. | Események, Hírek
11 borvidék közel 30 borászatának 100 természethű bora mutatkozik be november 14-én, szombaton a Millenárison a Mitiszol Fesztiválon, ahol egy hagyományos sétáló kóstolón a főszerep az autentikus boroké, de más természetes italokat is lehet kóstolni, az organikus...
2015.10.25. | Események, Hírek
Nem magyar találmány, ettől függetlenül igaz: a régiós szereplők többre képesek, messzebbre jutnak, ha összefognak, mintha egyenként próbálnának piaci pozíciót szerezni maguknak. Magyarország több régiójának sikeres előretörése bizonyítja, hogy a recept működik. Most...
2015.10.21. | Céghírek, Hírek
A chocoMe megszerezte az első szakmai aranyérmét, mégpedig a világ legrangosabb szakmai csokoládéversenyén, az International Chocolate Awards-on, így hivatalosan a világ legjobb magvas fehércsokoládés drazséja címet nyerte el. A verseny világbajnokságának döntőjében...
2015.10.21. | Hírek, Konyha
Az ismert séf legújabb üzlete, a Buja Disznó(k) a Hold utcai piac galériáján, az irányítása alatt működő A séf utcája mellett kapott helyet. A kínálatban csak „malacságok” szerepelnek, többféle változatban, kiadós adagban. Az idén Gundel-díjjal is...
2015.10.21. | Hírek, Italsor
Mióta betört Magyarországra is a sörforradalomnak nevezett jelenség, megtapasztalhattuk, hogy a kisüzemi, vagy kézműves sörök ára minimum másfél-kétszerese a nagy sörgyárak termékeinek. Utánajártunk, indokolt-e ez a viszonylag nagy árkülönbség? A magyarországi...
2015.10.21. | Hírek, Konyha
A Magyar Állami Operaház gasztronómiai programja és kínálata megújítása érdekében nyílt pályázatot írt ki, amelyet a Zsidai Gasztronómiai Csoport nyert el. Az új koncepciót október 18-án nagyszabású parti keretében mutatták be partnereiknek. Az idén 33 éves családi...