Bővül a világ bortermelése

Bővül a világ bortermelése

A világ bortermelése idén várhatóan két százalékkal 275,7 millió hektoliterre nő, a legjelentősebb termelő Olaszország lesz Franciaország és Spanyolország előtt – közölte a nemzetközi szőlészeti és borászati szervezet (OIV) Párizsban. A két évvel ezelőtti...
Tegyük méltó helyére a furmintot!

Tegyük méltó helyére a furmintot!

A furmintnak ott a helye a világ legdrágább borai között – jelentette ki a brit Christopher Burr Master of Wine, a Christie’s aukciós ház borrészlegének korábbi igazgatója Budapesten, a Kempinski Hotelben tartott Sauska-borbemutatón. A szakember szerint ugyanis a...
Egér a fondantban

Egér a fondantban

Döbbenetes látvány fogadta egy szaloncukorgyárban a NÉBIH és a NAV szakembereit: kosz, rágcsálók, lejárt termékek. Egy Pest megyei szaloncukorgyártó üzemben tartott ugyanis közös ellenőrzést október közepén a NAV Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága és a...
Az vagy amit megiszol

Az vagy amit megiszol

11 borvidék közel 30 borászatának 100 természethű bora mutatkozik be november 14-én, szombaton a Millenárison a Mitiszol Fesztiválon, ahol egy hagyományos sétáló kóstolón a főszerep az autentikus boroké, de más természetes italokat is lehet kóstolni, az organikus...
Balatoni vendéglátók, akik nem alszanak téli álmot

Balatoni vendéglátók, akik nem alszanak téli álmot

Nem magyar találmány, ettől függetlenül igaz: a régiós szereplők többre képesek, messzebbre jutnak, ha összefognak, mintha egyenként próbálnának piaci pozíciót szerezni maguknak. Magyarország több régiójának sikeres előretörése bizonyítja, hogy a recept működik. Most...
A borturizmus fontos része a dűlőtúra is

A borturizmus fontos része a dűlőtúra is

A tarcali központú Gróf Degenfeld Szőlőbirtok az olyan tokaji klasszikus tételeken túl, mint a könnyed muscat blanc, a szamorodni, a késői szüret vagy a tokaji aszú, olyan, manapság komoly fogyasztói érdeklődésre számot tartó borokkal is jelen van a piacon, mint a...
A chocoMe aranyérmet szerzett Londonban

A chocoMe aranyérmet szerzett Londonban

A chocoMe megszerezte az első szakmai aranyérmét, mégpedig a világ legrangosabb szakmai csokoládéversenyén, az International Chocolate Awards-on, így hivatalosan a világ legjobb magvas fehércsokoládés drazséja címet nyerte el. A verseny világbajnokságának döntőjében...
Megnyílt Bíró Lajos új konyhája

Megnyílt Bíró Lajos új konyhája

Az ismert séf legújabb üzlete, a Buja Disznó(k) a Hold utcai piac galériáján, az irányítása alatt működő A séf utcája mellett kapott helyet. A kínálatban csak „malacságok” szerepelnek, többféle változatban, kiadós adagban. Az idén Gundel-díjjal is...
Mi kerül ezen ennyibe?

Mi kerül ezen ennyibe?

Mióta betört Magyarországra is a sörforradalomnak nevezett jelenség, megtapasztalhattuk, hogy a kisüzemi, vagy kézműves sörök ára minimum másfél-kétszerese a nagy sörgyárak termékeinek. Utánajártunk, indokolt-e ez a viszonylag nagy árkülönbség? A magyarországi...
Bár és kávéház az Operában

Bár és kávéház az Operában

A Magyar Állami Operaház gasztronómiai programja és kínálata megújítása érdekében nyílt pályázatot írt ki, amelyet a Zsidai Gasztronómiai Csoport nyert el. Az új koncepciót október 18-án nagyszabású parti keretében mutatták be partnereiknek. Az idén 33 éves családi...