Innovatív kantin nyílt Budán

Szerző: | 2021.11.11 | Hírek

A Kantinetta One megnyitásával új alapokra helyezték a hazai önkiszolgáló éttermekkel kapcsolatos elképzeléseinket: kilép a kantinok kapcsán kialakult általánosításokból és mer újat mutatni a gasztronómia, a design és a konyhatechnológia oldaláról is. Az ünnepélyes megnyitóra november 11-én került sor az ország legnagyobb irodaházában, a Budapest One irodaparkban.

A pezsgő és vonzó munkahelyi környezet megvalósítása az egyik legértékesebb és legnehezebb HR feladat, melyet napjainkban a pandémia home office-ra gyakorolt hatása is erősen megnehezít. A fiatal generáció esetében a munkahelyválasztásnál a jövedelem már korántsem az egyetlen döntő tényező: a kiegészítő szolgáltatások minősége soha nem volt ennyire fontos. Az új Kantinetta brand ezeknek a megnövekedett igényeknek próbál megfelelni.

„A Waldorf cégcsoport mindig valami újat szeretne létrehozni, mindig olyan utcába megyünk be, ahol még senki sem járt… Ebben az esetben sem volt ez másként, hiszen egy önkiszolgáló éttermet építettünk 5 csillagos feltételrendszerben és ehhez a „könnyű feladathoz” még hozzácsatoltunk egy 4000 adagos termelőkonyhát is.” – mesélt az elmúlt időszakról köszöntőjében az életet mindig könnyedséggel és humorral kezelő Selmeczi Vilmos tulajdonos, ügyvezető.

A legelső, brandteremtő Kantinetta étterem – a maga laza eleganciával és csipetnyi rusztikusságával – 600 négyzetméteren 1200-1500 fő étkeztetését tudja egy nap alatt ellátni. A technikai és technológiai innováció volt a tervezés és a megvalósítás mozgatórugója: a rendszert működtető számítógépes háttérprogram a teljes gyártást, termelést és az áru megrendelését is kezeli. A mai kor szelleméhez igazodva a séf a sütőket már otthonról is kezelheti. Az 520 négyzetméteres termelőkonyha – a méretéből adódóan – csak „nagypályás” számokkal dolgozik: a sütőkben egyszerre 3 x 360 db csirkecomb süthető meg, míg a billenő üstökben egyszerre 750 db kacsacomb konfitálható.

A Kantinetta fókuszpontjaként is szolgáló konyha az olasz alapanyagok szentháromságára épül: a frissen szedett paradicsomra, az igazi szakértelemmel készült tésztára és az extraszűz olívaolajra. A napi menük, a séf- és Kantinetta-ajánlatok, illetve a széles desszertkínálat mellett a látványkonyhakánt is funkcionáló tésztabár és à la carte étlap várja majd a minőségi étkezésekre vágyó vendégeket reggel fél nyolctól délután öt óráig.

A Kantinetta belső designjának és szellemiségének kitalálásában, illetve kivitelezéseben a BIVA Atelier Kft.-vel működött együtt a teljes koncepciót megálmodó Selmeczi Vilmos.
„A nagyvilágban két erősen jelenlévő mozgalom vagy stílus hatott ránk. Építészeti szempontból a skandináv design filozófiája mozgatott bennünket, másrészt a farmtipológia koncepciója, amely átöleli a magyar vidékiséget, építészetileg hidat képez a paraszti történelem és a kortárs életmód között.” – mesélt az inspirációs irányvonalaikról Mikics András tulajdonos és vezető tervező.

A Waldorf-Catering Kft. 25 éve meghatározó szereplője a hazai gasztronómiának, vendéglátásnak és turizmusnak. Többek között a cég üzemelteti a Polányban található gyönyörű Babérliget kúriát, a Duma Cafét, a soroksári Lutz-étteremet, illetve markáns szereplői a hazai esküvői és business catering szolgáltatásnak. Portfóliójuk bővítése a jövőben sem áll meg; a Kantinetta belső üvegházát szimbolizáló hétszögű logó egyre több helyen fog megjelenni a jövőben, illetve más innovációk és új brandek is várhatók még a cégcsoport részéről.