IV. Országos Szőlész-Borász Konferencia

Szerző: | 2022.05.24 | Hírek, Italsor

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a Junibor Egyesület, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem és a Magyar Bor Akadémia idén negyedik alkalommal rendezi meg konferenciáját a szőlőtermesztés és a borászat aktuális tudományos és technológiai kérdéseiről május 27-én.

Az idei év kiemelt témája a klímaváltozás és fenntarthatóság a szőlő és bor ágazatban. A konferencia a gyakorlatorientált szőlészeti és borászati ismeretek innovatív tudásátadó fóruma, a tudományos kutatások által alátámasztott, tényszerűen igazolt eljárások megosztásának és megvitatásának céljával megtartott rendezvény. A szervezők nem titkolt célja ugyanakkor az is, hogy közel hozzák egymáshoz a kutatási és oktatási műhelyek képviselőit és a termelésben dolgozókat, megteremtve a párbeszéd és a közvetlen visszacsatolás lehetőségét az ágazat különböző részterületei között. Az előadók és a korreferátumokat tartó szakemberek ezért olyan szakmai tudományos és gyakorlati eredményeket, témaköröket mutatnak be, amelyek a mindennapi munkavégzés során kézzelfogható előnyöket biztosítanak a termelés, a fejlesztések megvalósítása, vagy épp a költségmegtakarítás terén.

A konferencia programja részletesen itt található, regsiztrálni ezen a linken lehet. További információ a rendezveny@hnt.hu címen kérhető.