A bioételek és a kiváló borok találkozásából csak jó születhet Hajdúszoboszlón, a szeptember 13–15-i fesztiválon.
Az Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexumával büszkélkedő Hajdúszoboszló szeptember közepén különleges gasztronómiai eseménnyel csalogatja a tudatos táplálkozásra és a minőségi borokra nyitott vendégeket. A Bioétel és Borfesztivál vendéglátói kizárólag bio-alapanyagokból készült fogásokkal gondoskodnak az ide érkezők jól tartásáról, a kísérőprogramok egy része is a bioéletforma előnyeit és a vegyszermentes alapanyagok fontosságát állítja fókuszba.
A szervezők tudják, hogy a mértékkel fogyasztott borban nem csak igazság, de egészség is lakozik, ezért a pavilonokban a hazai borvidékek legjobb nedűit lehet megkóstolni. A búcsúzó nyár hangulatát népzenei és néptáncbemutatók, Kasza Tibi, a Cimbaliband és Zséda koncertje idézi fel, az apróságok népi játszóházban, kézműves foglalkozásokon találnak kedvükre való elfoglaltságot.
3 hely, amit látni kell a környéken
Bocskai István Múzeum, Hajdúszoboszló: A hajdúk örökségétől a népművészeten keresztül egészen Picassóig vezetik a látogatókat a múzeum kiállításai.
Hortobágyi Nemzeti Park: A világörökség részeként jegyzett Hortobágy több mint puszta, a mátai ménes, az ősi vadvilágot bemutató vadaspark, a halastavi kisvasút, a tanösvények, a lovas kocsikázás vagy a pusztaszafari megannyi aktív élményt kínál.
Kerekerdő Élménypark, Debrecen: Beszélő fával, kaland- és drótkötélpályákkal, trambulinokkal, rengeteg játszótérrel csábító családi „tombolda” 30 ezer négyzetméteren.
Infó: hajduszoboszlo.hu
A cikk a Magyar Turisztika Szövetség Alapítvány Ízes Magyarország című kiadványában jelent meg. A kiadvány főtámogatója: