Ízes Magyarország: Hatvani Sörfesztivál

Szerző: | 2019.10.16 | Hírek

Habzó sörök, ízes étkek, remek zene, óriási hangulat – Hatvanban erről szól a sörfesztivál, október 18. és 20. között!

Valóságos „októberfesztbe” csöppen, aki ellátogat ezen a hétvégén Hatvanba, a rendezvénynek otthont adó Népkertbe. Még csupán a hetedik alkalom, de máris ott van az ország ötven legnépszerűbb fesztiválja között, amelyre nemcsak a szomszédos városokból, de Hatvan testvérvárosaiból is jönnek holland, lengyel, szlovák és román ajkú turisták.

Nagyon jólesnek ilyenkor az ízes sörkorcsolyák, a csülök vagy a Mátra-lepény, de a program fő mozgatórugói mégiscsak a sörkülönlegességek – köztük a Hatvani Serfőzde kézműves remekei – és a pálinkaudvar.

A finom étkek és nedűk mellé idén többek között Fenyő Miklós, az Edda, a Follow the Flow és a Smile zenekar hozza el dalait a közönségnek, de szervezők gyermekelőadásokról is gondoskodtak. Az adrenalinkedvelőknek sem kell lemondaniuk az élményekről, a vidámparkban egész este pörgős lesz a hangulat. 

3 hely, amit látni kell a környéken

Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum, Hatvan: A Grassalkovich-kastélyban valóságos vadászati élményközpontot rendeztek be, interaktív kiállításával, játszóházával, óriáscsúszdájával, Zagyva-parti vadasparkjával remek családi program.

Hatvany Lajos Múzeum, Hatvan: Néprajzi, képzőművészeti és történeti gyűjtemény egyaránt megtekinthető. Kézműves serfőzdéjében lépésről lépésre fedezhetjük fel a sörkészítés fortélyait.

Romhányi Balu Levendula Farm, Zagyvaszántó: A farm megálmodója beavatja a látogatókat a levendula feldolgozásának folyamatába, és megmutatja natúr kézműves termékeit.

Infó: hatvaniprogramok.hu

 

A cikk a Magyar Turisztika Szövetség Alapítvány Ízes Magyarország című kiadványában jelent meg. A kiadvány főtámogatója:

https://www.szerencsejatek.hu