Ízes Magyarország: Pálinkaverseny és Tepertőfesztivál

Szerző: | 2019.11.19 | Hírek

Mórahalmon a gyógyvíz kívülről, a térség pálinkái belülről melegítik fel. Ez történik többek között a november 23-i fesztivál idején is.

Lehet-e hatásosabb kombináció a hideg ellen, mint a meleg víz, a pálinka és a friss tepertő? A mórahalmiak szerint aligha, és aki november végén a dél-alföldi fürdővárosba érkezik, az maga is megtapasztalhatja. Ezen a szombati délutánon ugyanis egy remek gasztrokaland veszi kezdetét, amiből a pálinka- és tepertőkóstolás sem maradhat ki. Mi több, a megízlelt pálinkákra és párlatokra, valamint frissen kisült, ropogós, néhol egészen omlós tepertőkre szavazni is lehet. Ha pedig végképp próbára szeretnék tenni magukat, akkor a pálinkakvíz is jó választás lehet!

Aki másfajta szórakozásra vágyik, nézze meg a fellépő együttesek műsorát, vagy tegyen egy sétát a kézművesvásárban, ahol egy-két igazán egyedi emléket szerezhet be a Homokhátságról. A gyermekkel érkezőket kézműves sarok és kicsiknek szóló előadások várják, a hangulatot este koncert forrósítja fel.

3 hely, amit látni kell a környéken

Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő: Négyféle gyógyvíz, 21 medence, fedett családi élményfürdő többszintes kalandmedencével várja a 2018-ban az Év Fürdőjének választott komplexumban.

Mórahalmi Rétesház: Több mint húszféle ízben készül a finom helyi Rózsa-rétes. A családi recept alapján történő réteskészítést csoportoknak előzetes bejelentkezéssel meg is tanítják!

Rózsa Sándor Élményház, Ásotthalom: A híres betyár korának eszközeiből, levelekből, képekből álló kiállítást egy panoptikumszerű börtöncella színesíti. Előzetes időpont-egyeztetéssel látogatható.

 

 

Info: erzsebetfurdo.morahalom.hu, morahalomturisztika.hu

https://www.erzsebetfurdo.morahalom.hu/

http://morahalomturisztika.hu/

 

A cikk a Magyar Turisztika Szövetség Alapítvány Ízes Magyarország című kiadványában jelent meg. A kiadvány főtámogatója:

https://www.szerencsejatek.hu