Ízes Magyarország: Murci Fesztivál

Szerző: | 2019.10.16 | Hírek

Balatonlellei éttermesek és borászatok október 19-én hódítják meg a Kishegyet.

Ősszel másképp szeretjük a Balatont, ez a gasztrofesztiválok ideje. A lellei Kishegyen, a barokk Szent Donát-kápolna szomszédságában másodszor rendeznek Murci Fesztivált: a helyi éttermek vendégborászatokkal, a borászatok éttermekkel és cukrászdákkal összefogva, hét helyszínen, különleges menükkel várják a vendégeket. Az odajutással sem lehet gond, a balatonlellei vasútállomástól óránként transzferbusz indul a csengős keresztig.

A gasztronómiai élményen túl vezetett gyalogos és kerékpáros túrát, kézműves vásárt, népi játékokat, zenét, táncot és sok meglepetést ígérnek a szervezők. Annyit elárulhatunk, hogy a Pócz Pincészetnél és a Majthényi Présház előtt gyermek- és felnőttjátékokat lehet kipróbálni, de lesz e-bike bemutató és teszt is. Este a kápolna melletti rendezvénysátorban fellép a Fiúk a Térről zenekar, majd DJ Suri Imre zenél kifulladásig.

3 hely, amit látni kell a környéken

Gömbkilátó, Balatonboglár: A vulkanikus eredetű Várdomb csúcsán, 165 m magasságban áll Boglár jelképe, pazar kilátással a Balatonra és a szemközti oldal tanúhegyeire.

Postamúzeum, Balatonszemes: Az istállónak emelt barokk műemléképületben eredeti, 18-19. századi postai eszközök és szállítójárművek kiállítását nézhetjük meg.

Hajózástörténeti Látogatóközpont és Kilátó, Balatonföldvár: A hajó alakú épület interaktív kiállításán terepasztalok, makettek, szimulátorok, filmvetítések mutatják be a hajózást, „árboca” a tó legmagasabb épített kilátója panorámaterasszal.

Infó: facebook.com/kishegy

http://facebook.com/kishegy

 

A cikk a Magyar Turisztika Szövetség Alapítvány Ízes Magyarország című kiadványában jelent meg. A kiadvány főtámogatója:

https://www.szerencsejatek.hu