Júniusban nyílik a VakVarjú CsónakHáz

Szerző: | 2018.05.23 | Hírek, Konyha

Budapest érintetlen Duna-partján, Pesterzsébeten kapott helyet a VakVarjú család legfiatalabb tagja. A nyitásnak köszönhetően a múlt században fénykorukat élő csónakházak visszanyerik régi bájukat és amellett, hogy a vízisport szerelmesei újra birtokba vehetik az épületeket, megnyílik Dél-Pest és az agglomeráció új étterme és rendezvényközpontja.

A sorban harmadik csónakház épületét két részre osztották: a Duna felőli oldalon a VakVarjú legújabb tagja, míg a Vízisport utca felőli oldalon a rendezvényterem, a Dunai CsónakHáz kapott helyet. A két létesítmény egymástól függetlenül üzemel és várja a VakVarjú éttermek szerelmeseit és a rendezvények vendégeit Pesterzsébeten.

„Csodálatos látni, hogy mennyi ember kötődik érzelmileg Pesterzsébethez. Hisszük, hogy vakvarjús filozófiánkkal, az otthonos, kedves és bohém miliővel, illetve a magyar gasztronómia kitűnő fogásaival a kerület és a környező települések kedvelt éttermévé válunk ebben a romantikus, Duna parti környezetben. Büszkék vagyunk arra, hogy a VakVarjú éttermekben mindenkit törzsvendégként köszönthetünk, akkor is, ha évente egyszer vagy havonta kétszer érkezik hozzánk. Szeretnénk részesei lenni az alkalomnak: amikor egy család, baráti társaság, régi ismerősök az asztal köré gyűlnek, és jókat beszélgethetnek a szeretteikkel, elfelejthetik mindennapi gondjainkat és felüdíthetik a lelküket is.” – nyilatkozta Semsei Rudolf, a VakVarjú éttermek tulajdonosa.

A VakVarjú Csónakház a gyerekeket játszósarokkal és hétvégenként pótnagyival várja, a kellemes hangulathoz hozzátartozik az élő zongorajáték esténként, míg látványkonyhájukban lávakövön sütött különlegességek várják a vendégeket. Az étterem borkínálatában is az egyediségre törekedtek, elhozták a magyar borrégiók legjobbjait és szemezgettek a nemzetközi kínálat izgalmas tételeiből. „Konyhámban olyan ételek készülnek, amelyek örömet okoznak. Csapatommal minden nap arra törekszünk, hogy friss, szezonális alapanyagokból kiváló ételek kerülhessenek vendégeink tányérjára. A legkedvesebb számomra a magyar konyha és szívesen kísérletezem a klasszikus és a modern magyar ízek kombinációival.” – mondta el Sinka Tamás, a VakVarjú CsónakHáz konyhafőnöke.