Hagyománnyal újít az Auguszt karácsonykor

Szerző: | 2018.12.11 | Események, Hírek

Idén egy régi hagyomány éled újra a Fény utcai Augusztban.

A két világháború között ugyanis a cukrászda saját termékeivel feldíszített kis karácsonyfákat is árult a hagyományos karácsonyi finomságokon kívül. Sokan küldték ezt üzleti partnereiknek, ügyvédjüknek, orvosuknak. “Mivel nagyapám nagyon jóban volt a krisztinavárosi görög katolikus templom plébánosával, a megmaradt karácsonyfákat az ünnepek után átvitette a szerb templomba, így Vízkeresztkor az ortodox karácsony fényét is emelhették” – meséli Auguszt József.

A 30 cm magas, nordmann fenyőágakból épített karácsonyfák mellett még egy újdonság várja a vásárlókat: a csomagolások színe a kávéház hangulatához igazodott, így a lila árnyalataiban pompázik. A bejgli, torta és sós sütemény ajándékozására szolgáló díszdobozok mellett ebben ez évben először készült egy hat szögletű, exkluzív hordozó a kuglófoknak is.

A történelmi, gasztronómiai együttműködés a Törley Pezsgőpincészettel az ünnepek alkalmával is folytatódik, így a trüffelek idén pezsgő különlegességekkel készülnek. A cukrászda persze nem szeretne csalódást okozni azoknak sem, akik kifejezetten az állandóság és a megszokott ízek miatt szeretik őket. Idén is készül diós és mákos bejgli, édes és sós aprósütemény, koldustallér, csokoládés narancsív és megannyi finomság, melyeket december 22-ig vásárolhatnak meg.