A Kávé Napja az Erzsébet téren

Szerző: | 2018.09.24 | Események, Hírek

Szeptember 30-án Magyarországon hetedik alkalommal fognak össze a szakma képviselői, és tehetséges, alkotókedvű baristák avatják be a közönséget a kávé ízgazdag világába az Akvárium Klubban.

A szervezők most minden eddiginél gazdagabb programmal készülnek, hiszen érkezik a hipszter svéd pörkölő, Per Nordby, lesz mozielőzetes a hamarosan debütáló első hazai kávéfilmből, s a tehetségük mellett a szerencséjüket is próbára tehetik a Brew Barista Gambling versenyzői az Akvárium Klubban zajló eseményen.

A rendezvényen minden kezdő és tapasztalt kávéínyencet vártak egy világkörüli felfedezésre délelőtt tizenegytől este hét óráig. Filteres eszközök, espresso gépek, kiegészítők, valamint kiváló minőségű, különleges (specialty) kávék lesznek a kiállítók asztalain, amiket a helyszínen meg is vásárolhatnak. Nyolc mikropörkölő termékeivel ismerkedhet meg a közönség, kiállít a By Beans Coffee, aki a nemcsak svéd kávéját, hanem annak hipster pörkölőjét, Per Nordbyt is elhozza a rendezvényre. Érkezik sokak kedvence, a Casino Mocca, látványos standdal jön a Goosebumps.Coffee, ezúttal kiegészülve az extravagáns  42 Coffee-val. A Lucky Cap Micro Roastery a Bányai Coffee-val és egy mozielőzetessel debütál, jön a Steamhouse Café és a görög csúcskávé, a TAF, új vendég az Impresso Coffee Lab, az olasz vonalat pedig a Caffé Vergnano erősíti. Tamperek és kiegészítők a But first Coffee standján, kávékoktélok az Agárdi Bárban, csokik és egyéb finomságok pedig a Csokizóna asztalánál várják az érkezőket.

A Göteborgból érkező vendég, Per Nordby előadásával indul a nap, aki pörkölőként a kávéfarmerekkel való hatékony együttműködésről is mesél, majd Lonkai Márton (Steamhouse Café) tart előadást a 90+ kategóriás csúcskávékról, utána pedig mozizhatunk is. Lévai Balázs és csapata a Costa Rica-i magyar kávéfarmer, Bányai László, és a szekszárdi Lucky Cap pörkölő-alapító Tóth Sándor szakmai egymásra találásáról forgatott filmet az elmúlt hónapokban, melynek előzetese A Kávé Napján lesz látható. Ezt követően a SCAE hazai szervezete, az Egyesület a Magyar Kávékultúráért tagjaival zajlik beszélgetés a szervezet feladatairól, a barista bajnokságokról, és a hazai kávékultúra fejlesztéséért vállalt munkájukról. A délután második felében egy pedig egy olyan verseny, a Brew Barista Gambling veszi kezdetét, ahol a tehetség mellett a szerencsére is szükségük lesz az indulóknak. Ez a bajnokság nem a SCAE hivatalos versenye, hanem olyan program, amely a kitűnő alkalom arra, hogy egy kötetlenebb szakmai megmérettetésben vegyenek részt az alkotókedvű baristák. A napot a #BREW-kísérlet zárja Sebestény Csilla és Dragon Zoltán előadásában, ami a kávémarketing és a social media összekapcsolódásáról szól, sok hasznos információval szolgálva.

Az 1800 forintos belépő a programokon való részvétel mellett a korlátlan kávékóstolást is biztosítja. A barista szakma színe-java és remek hangulat várja a látogatókat a főváros egyik legnépszerűbb szórakozóhelyén egész nap.