Két új Michelin-csillagos étteremmel gazdagodott Magyarország!

Szerző: | 2019.03.27 | Hírek

Végre, megvannak az infók, melyeket az egész szakma lélegzetvisszafojtva várt. Két új Michelin-csillagos étteremmel büszkélkedhet Magyarország.

Veszteség nem történt, viszont két új szereplővel is gazdagodott a magyarországi Michelin-csillagos éttermek köre. Csillagot kapott a Stand étterem, nyitása után alig nyolc hónappal. Szulló Szabina és Széll Tamás számára az érzés nyilván nem új, hiszen anno ők szerezték meg az első csillagot az Onyxnak is, saját éttermük ilyen gyors feltörekvése azonban rendkívüli teljesítmény.

Ugyancsak hatalmas érdem, hogy a Babel is megszerezte a régóta áhított csillagot. A Veres István séf vezette konyha olyan saját utat talált magának, amely a legelismertebb nemzetközi mércével is megállja a helyét világszinten.

Forrás: Facebook/Babel

Külön öröm, hogy egyetlen étterem sem vesztett csillagot. Az Onyx megőrizte a két csillagot, a Costes, a Borkonyha és a Costes Downtown továbbra is egy csillagos.

Bib Gourmand minősítése továbbra is a Petrusnak, a Fricskának és a Stand 25-nek van.

Michelin ajánlással a következő éttermek bírnak: Salon, Baraka, Aszú, Fausto’s, Nobu, St. Andrea, Textúra, Tigris, Bock Bisztró Budapest, Mák, Olimpia, Alabárdos, Arany Kaviár, Csalogány 26, Baltazár, Vendéglő a Kisbíróhoz, Zona.

Gratulálunk minden új és régi díjazottnak!

A Michelin infók Bécsből érkeztek, a helyszínről élőben tudósít a Világevő.