Kiss Erik, a Four Seasons Hotel Budapest ifjú szakácsa nyerte az idei évben a 27 év alatti szakácsok nemzeti válogatóversenyét. Ezzel megszerezte a jogot, hogy ő képviselje Magyarországot szeptember 7-én, a Taiwanon tartandó Jeunes Chefs Rotisseurs Ifjúsági Világbajnokságon.

A magyar Chaine Egyesület június 7-én, a METRO Gasztroakadémián rendezte meg a válogatót, amelyre 12 versenyző nevezett. Az eredményhirdetést június 9-én, szombaton tartották a La Perle Noire étterem gálaebédje után.

A versenyzők anoniman dolgoztak a helyszínen megismert „fekete dobozból”, miközben  munkájukat a szakmai zsűri folyamatosan értékelte. Idén borjúkarajt, rákot, málnát, pak choi salátát, fürjtojást és étcsokoládét kellett kötelezően felhasználni, és három óra alatt három fogásos ételsort készíteni, négy adagban. A zsűritagok nemcsak a végeredményt értékelték, hanem a főzési technikát, az alapanyagok gazdaságos felhasználását, a tisztaságot és az időbeosztást is. Amint az eredményhirdetéskor elhangzott, az idei mezőny sokkal magasabb pontszámokat ért el, mint a tavalyi, de még nem tudnak jól gazdálkodni az idővel, ami pedig súlyos pontvesztést jelenthet a világbajnokságon. Kiss Erik 1033 pontot ért el a maximális 1260-ból, a tavalyi győztes pedig 915 pontot szerzett.

A 2018. évi Jeunes Chefs Rotisseurs Competition dobogósainak Novák Iván elnök adta át az okleveleket. A második helyen a tatai Platán étterem szakácsa, Akács István végzett, a harmadik László Imre lett, a Corinthia Hotel Budapest szakácsa.