Koktélszezon a Calaverában

Szerző: | 2017.07.19 | Hírek, Italsor

Az újpesti Calaveraban az ország egyik legnagyobb tequilaválasztéka mellett egyedi rumokkal, különféle – házi szörpökkel kombinált – koktélokkal, kukoricaszörp alapú limonádéval és Rizmajer Cortes kukoricasörrel várják a vendégeket, és nem csak a nyári hőségben.

A Calavera itallapján közel ötvenféle tequila és mezcal szerepel a kínálatban, mellettük rumok és koktélok széles választéka. Utóbbiak között találni számos Margarita-variációt, a Mayer szörpök felhasználásával sokféle ízesített változatot is ki lehet próbálni, a mangóstól, a málnáson át, egészen a  – megosztó, de sokak számára addiktív – chilisig.

A kánikulában érdemes kipróbálni a szintén sokféle változatban elérhető Frozen Margaritát vagy a grapefuit alapú Palomát. A Calavera egyik nagy kedvence a Bulldog Margarita, ahol a Margarita alapot egy Corona sörrel egészítik ki, ami a koktélba állítva sör-önadagolóként működik.

Aki a különleges párosításokat keresi, szereti az izgalmas ízkombinációkat, annak javasolt a Orange Mint Tequila Smash, amelyben szép összhangra talál a tequila, a menta és a narancs. Ugyancsak kissé szokatlan, de jól működő kombináció az uborkás, jalapeno paprikás, tonicos Mexican Hipster koktél, amely kesernyés, kissé csípős ízvilágával már sok rajongót szerzett magának. A pikáns ízvilágú koktélok közé tartozik még a Spicy Corzez, amelynek kukoricasör képezi az alapját és ezt egészíti ki Tabasco- illetve Worchester szósz. Ezt a koktél kifejezetten jó partnere a mexikói fogásoknak.

A nyári kínálat újdonsága a női fogyasztókat célzó Chica Azul, amelyben a blue curacao mellett házi málnaszörp erősíti az éles ízélményt, amit gumicukor és kevés vattacukor koronáz meg.