Koprodukciós IPA először a hazai piacon

Szerző: | 2018.02.13 | Hírek, Italsor

Delight IPA néven újhullámos kraft sört mutatott be a Horizont Brewing a Carlsberg Hungary-vel közösen. Magyarországon eddig példa nélküli kapcsolatnak lehetnek tanúi a minőségi kézműves sörök rajongói, ugyanis első alkalommal működik együtt egy hazai kisüzemi sörfőzde és egy vezető nemzetközi sörforgalmazó. A Horizont által megalkotott Delight IPA-t a Carlsberg terjeszti Magyarországon.

A Carlsberg Magyarországon nem rendelkezik saját gyárral, de már fontolgatták egy, a hazai piacnak szánt sör megalkotását – és ekkor találkoztak a Horizon söreivel, néhány hónappal ezelőtt egy kézművessörfesztiválon. Az első kapcsolatfelvételt komoly beszélgetések követték, amelyek során kiderült, hogy sokkal több a közös bennük, mint azt gondolták – hiszen a Carlsberg is úttörő, kézműves filozófiával indult, és tenyésztette ki az első lager élesztőt – , így született meg az együttműködés gondolata.

A Duna által inspirált Delight IPA készítői szerint egy könnyed, magyar, kraft IPA, amely frissítő, intenzív trópusi gyümölcsös illatokkal és finoman gyantás keserűségével kísérője lehet akár az egész estének. Szűretlen, pasztőrözetlen, árpamaláta, búzamaláta és amerikai komlók felhasználásával készült újhullámos, felsőerjesztésű sör.

„Magyarországon még nem volt ilyen hosszútávú, stratégiai összefogás a söriparban, büszkék vagyunk, hogy mi lehetünk az úttörők.” – mondta Dudok Ádám, a Horizont alapítója. „Szeretnénk, hogy a kraftsörök üzenete, a minősége, az általunk képviselt filozófia szerint főzött sör minél több emberhez eljusson. A Carlsbergben ebben kiváló partnerre találtunk.” – tette hozzá Dudok. Az együttműködés értelmében a Delight IPA kizárólagos forgalmazója a Carlsberg lesz, valamint a Horizont egyéb termékei is feltűnnek a sörmulti kínálatában.

“Szenvedélyünk a sör. Szeretjük az új ízeket, új megoldásokat. A kraft sörök egyre erősödő trendje minket is arra késztetett, hogy kapcsolatainkat bővítsük. Nemzetközi szinten több kézműves sörfőzdével állunk partnerségi viszonyban – például a világhíres Brooklyn Brewery -, köztük Magyarországon elsőként a Horizont Brewinggal” – mondta Marcin Burdach a Carlsberg Hungary vezetője hozzátéve, hogy a megalkotott sör forgalmazásához cégük a sok éves tapasztalatát, multinacionális hátterét, jól bejáratott automatizmusait és dinamizmusát adja.

A március elején debütáló IPA-t bárokban, éttermekben csapolva kóstolhatják elsőként a vendégek. A későbbiekben kiskereskedelmi forgalomban is elérhető majd.