KÖSZ megint – Felhívás

Szerző: | 2021.01.27 | Hírek

Megjelent a Közétkeztetési Szakácsverseny 2021-2022-es versenykiírása.

Az immár nyolcadik alkalommal meghirdetett, több fordulós, nívós, elsősorban edukációt zászlajára tűző, két évente meghirdetett versenyt a Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV) a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) és a Nébih szervezi, hatalmas szakmai támogatottság és összefogás mellett.

A verseny fővédnökei évek óta Dr. Nagy István Agrárminiszter, Dr. Tuzson Bence államtitkár és Dr. Oravecz Márton, a NÉBIH elnöke. Szakmai védnökei Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’ Or Akadémia elnöke és Zoltai Anna, Az Élelmiszerhigiénikus Társaság alelnöke.
A verseny fő jelmondatai sem változtak: „Az út a cél!” Ez az a verseny, Ez az a verseny, amelynek csak nyertesei vannak! Hagyomány, innováció, fejlődés!

A verseny témája: Valamely magyar tájegység hagyományos farsangi ételsorának elkészítése.

Feladat felnőtteknek szánt, komplettált 3 fogásos ebéd megtervezése és tálalása a modern gasztronómia jegyében. Nettó nyersanyagköltség 650 Ft/ adag.

A szervezők célja az évszakhoz köthető hagyományok, szokások, ismerős és hagyományos ízek megőrzése mellett, az ételek modernizálása, a mai kor követelményeihez igazítása, az étkezési kultúra fejlesztése, az évszakokhoz és szokásokhoz kötődő ételek megismertetése, hazai friss alapanyagok felhasználásának népszerűsítése, versenyre nevezők szakmai továbbképzése és fejlesztése, a közétkeztetésben dolgozók csapatmunkájának fejlesztése, a közétkeztetés népszerűsítése, a közétkeztetés minőségének javítása, fejlesztése, kipróbált receptek és technológiák közzététele, iránymutatás a közétkeztetés fejlődéséhez.

3 + 1 fős csapatok nevezését várjuk, akik közül, legalább 1 fő 35 év alatti.
A verseny fő erőssége a szakmai mentor rendszer, amelyben a támogató szervezetek delegálásával elismert szakácsok segítik a versenyzőket a felkészülésben.
A nevezéseket 2021. március 19-ig kell beadni.
További részletek és nevezési lapok a szervezők és támogató szervezetek weblapján: portal.nebih.gov.hu

Kiemelt kép: 123rf