Magyar versenyzőnek is szurkolhatunk a milánói séfverseny döntőjén

Szerző: | 2021.10.20 | Hírek

Idén október 28. és 30. között rendezik meg a S.Pellegrino Young Chef Academy 2019–2021-es verseny fináléját, amelyen egy fiatal magyar tehetség, Koppány Levente is részt vesz. A 3 napos nagydöntőben a 48 regionális győztes fiatal tehetség és a 12 mentorséf a megmérettetésen túl számos új oktatási és kapcsolatépítő programon vehet részt.

A felkészülés és a verseny inspiráló közeget teremt a tehetséges fiatal séfeknek arra, hogy kapcsolatot teremtsenek a konyhaművészet legnagyobb hatású alakjaival, valamint képzésekben, mentorálásban és tapasztalatszerzési lehetőségekben részesüljenek, emellett értékteremtő kreativitásra is ösztönzze őket.

 Világszerte 135 fiatal séf jutott túl az előválogatókon és vett részt a 12 résztvevő régió országainak nemzetközi zsűrije előtt zajló élő séfversenyeken. A közép-európai régió döntőjében a hazánkat képviselő Koppány Levente a természet tiszteletét és a környezet megóvását képviselő egyedi étele – szivárványos pisztráng turbolyával, erdei gombákkal és vadfokhagymával – nyerte el a zsűri tetszését, így a fiatal magyar tehetség a döntőben folytathatja tovább a versenyzést. Levente – aki egy ideig Wolf András csapatát erősítette a Salon étteremben sous chefként, majd a Costesbe igazolt Miguel Rocha Vieira mellé, aztán a londoni Turul Project kortárs magyar konyhát vitte – a nagydöntő megkezdése előtt részt vett egy mentorálási programban, amelynek keretében Luigi Taglienti olasz séf segítette őt a tervezett fogások finomításában.

A nagydöntőben a kiválasztott fiatalok hét neves séf előtt küzdenek majd meg: Enrico Bartolini, Manu Buffara, Andreas Caminada, Mauro Colagreco, Gavin Kaysen, Clare Smyth és Pim Techamuanvivit. A bírák döntésük során a három fő tulajdonság értékelése mellett – technikai készségek, kreativitás és személyes hitvallás – azt is figyelembe veszik, hogy a jelöltek milyen pozitív változást teremthetnek a társadalomban az ételeiken keresztül.