Hosszabb nyitva tartás és magyarok az idei Bar Conventen

Szerző: | 2018.07.25 | Hírek, Italsor

A világ egyik legnagyobb italbörzéje, a berlini Bar Convent a nagy érdeklődésre való tekintettel idén kettő helyett három napon át, október 8-10. között várja az érdeklődőket.

A szakmai fórumon körülbelül 400 kiállító közel 1000 brandje mutatkozik be a világ minden részéről, a programot workshopok, kóstolók és előadások színesítik a Station Berlinben, illetve a szomszédos Kühlhausban. A rendezvény idei díszvendége Olaszország, fókuszában pedig a minőségi párlatok, a mixerek, a sör, a kávé, a snackek, a felszerelések és a folyamatos edukáció áll.

A szervezők idén nagyjából 14 ezer látogatót várnak, akik megismerhetik a bárok világát napjainkban formáló trendeket, új italokat, technikákat fedezhetnek fel.

„Idén először több magyar szereplő is megjelenik kiállítóként a világ legrangosabb párlatokkal foglalkozó trade-showján. Az Unicum régi adósságát törleszti azzal, hogy megjelenik, míg a Gyulai Pálinkamanufaktúra a BarSide Workline-al közösen állít ki. Érdekesség, hogy Kelet-Európa is csak most ébred – a legnagyobb román szeszesitalgyártó, az Alexandrion is idén állít ki először” – mondta el a Bar Convent nemrég kinevezett kelet-európai ügynöke, az itthon a Főzdefeszt és az Élesztő alapítójaként ismert Bart Dániel, aki a kézműves sör mellett egyre többet foglalkozik a magyar craft-spirit felélesztésével.

További információ: www.barconvent.com