A verseny történetében először Malájzia nyerte a Coupe du Monde de la Pâtisserie-t Lyonban. A világ egyik legnagyobb presztízsű cukrászversenye most ünnepelte harmincadik évfordulóját.

A versenyre a világ 21 országából érkeztek csapatok. A jubileumi verseny azért is volt nagyon különleges, mert idén először olyan kihívást kaptak a cukrászok, hogy készítsenek vegán desszertet. Ez technológiailag és a kreativitás tekintetében is nagy kihívást jelentett, amelynek a maláj csapat, azaz Wei Loon TAN, Otto TAY és Ming Ai LOI kiemelkedő módon felelt meg.

Gabriel Paillasson, a verseny alapítója elmondta, hogy nagyon boldog, hogy Malájzia csapatát díjazhatták elsőként. Szerinte ez is bizonyítja, hogy a sok-sok munka, és a hozzáértés fantasztikus eredményeket hozhat.  

Az első három helyezett:

Arany: Malájzia

Ezüst: Japán 

Bronz: Olaszország