Második vakrandi a Hekkelberggel  

Szerző: | 2018.03.19 | Hírek, Italsor

A tavasz jegyében szervezték a második Hekkelberg Gasztrorandevút március 12-én a Ramazuri Bistronomy-ban, a Hekkelberg pils és fux sörei főszereplésével, amelyek a fine bistro ételekkel, a kucsmagombával is jól harmonizáltak.

Péter Anna, a Triffla gombaszaküzlet pr-menedzsere az együtt termő alapanyagok (kucsmagomba, medvehagyma, turbolya) természetes összeillését ajánlotta figyelmünkbe. Hozzájuk társult a Reketye Session Lagere, és egy kétszáz éves angliai cider manufaktúra ikonikus itala, a Sheppy’s 200, ami a hazai kínálathoz képest más minőséget képvisel.

A Frederick Hekkelberg bajor filozófusról elnevezett új magyar sörbrand egyre több helyen fogyasztható a fővárosban. A könnyen iható, tiszta és selymes lágersört nemcsak a kocsmák kedvelik, hanem komoly éttermek is csapra teszik, amelyek kevés féle sört tartanak, de azokat nagyon megválogatják. Ezekre a helyekre hívja fel a figyelmet a Gasztrorandevú eseménysorozata.

A második alkalomnak a Ramazuri Bistronomy adott otthont a Budai Várban.  Itt újragondolt magyaros és nemzetközi fogásokat készítenek innovatív szemlélettel. A sörös menüsort Liebl Martin séf mutatta be a meghívott vendégeknek. Az előétel kacsamáj torchon volt gombaporba forgatva, kávé szivaccsal, gomba géllel és házi brióssal, amihez Hekkelberg Fux-ot szolgáltak fel. A főétel a Reketye Session Lageréhez készült, és medvehagyma pestós rizotto volt, mellette szarvasgombás fás galuskával töltött kucsmagombával, fava babbal és pecorino chips-szel.

A menüsor desszertjét képviselte a Sheppy’s Cider. Anglia legrégebbi, ma is működő családi cidermanufaktúrája a dél-nyugati Somerset megyében található, amit a cider egyik őshazájának tartanak. Az eseményen megkóstolt 200th Anniversary Cider egy komplex és harmonikus ital volt, melyen nagyszerűen érződött a helyi cideralmák íze, ezért is lehet alkalmas arra, hogy hazánkban meghonosítsák a minőségi cider fogyasztásának kultúráját.