Megjelent a Vendéglátás márciusi száma

Szerző: | 2018.03.07 | Hírek

Már olvasható a Vendéglátás legfrissebb, márciusi száma, amelyből kiderül többek közt, mi is volt a gin-őrület, hogyan született meg a Michelin Guide, miként látják magukat a borásznők és hogyan készül Pohner Ádám a Bocuse d’Or torinói döntőjére.

Hatalmas sikerrel zajlott február elején az idei, sorrendben immár harmadik Sirha Budapest kiállítás, ami nem csupán az innovatív kiállítókkal, hanem izgalmas programokkal is vonzotta a szakembereket, a diákoktól kezdve a közétkeztetőkön át a legkülönfélébb stílusú vendéglátóhelyek képviselőiig. Számos versenyen hirdettek nyerteseket, és két csapat külföldön fogja képviselni hazánkat: az Albatros Catering a lyoni Sirhán, a Catering Cupon, míg Pohner Ádám és Csillag Richárd Torinóban vívhatja ki júniusban a Bocuse d’Or világdöntőjébe való továbbjutást. Az viszont augusztus elején dől el, hogy a most kiválasztott döntős cukrászok közül kinek az alkotása lesz a Magyarország Tortája 2018 kitüntető cím tulajdonosa.

Márciusban azonban már egy másik rangos esemény, a Michelin közép-európai díjkiosztó gálája zajlik Budapesten, ahol kiderül, hány hazai étterem büszkélkedhet régiónkban a híres csillagokkal. A híres piros kalauz történetét dolgoztuk fel mostani címlapsztorinkban, de foglalkozunk a Dining Guide mostani kiadásának nyerteseivel is. Szintén márciusban rendezik meg az idei Kávébár Bazárt, ennek kapcsán a kávés újdonságokat tekintjük át.

Portrérovatunkban Pohner Ádámot a Bocuse d’Or felkészülésről faggatjuk, Veres István és Hlatky-Schlichter Hubert terveik, konyhai kulisszatitkaik mellett azt is elmesélik, miként talált egymásra a tulajdonos és a séf. Marketingrovatunkban a Facebook-kommunikáció terén adunk tanácsokat, éttermi jó gyakorlatokat felvonultató sorozatunkban pedig a Wiener Szalont elemezzük.

Kirándulunk Mórra, ahol a helyi borászokat az ezerjóban rejlő lehetőségekről kérdezzük, míg egy csehországi sörverseny jó apropót adott az ottani sörhelyzet feltérképezésére, egy nemrég megjelent könyv kapcsán pedig hazai borásznők saját életükről és munkájukról beszélnek. Italtörténetek rovatunkban ezúttal a középkori alkoholfogyasztási szokásokat elemezzük, és kétrészes sorozatot indítunk a 18. századi London életére nagyon komoly hatást gyakorló szeszes italról, a ginről.