Megjelent a Vendéglátás novemberi száma

Szerző: | 2017.11.08 | Céghírek, Hírek

A folyamatosan alakuló hazai gasztronómiai élet egyik komoly kihívása a fejlődő konyhákon, illetve az egyre szélesebb kínálatot nyújtó italpultokban dolgozó kollégák képzése, az új trendek és a választék megismertetése, netán némi kommunikációs tréninggel megfejelve.

Mindeközben, szerencsére a vendégek is igényesebbek lettek, és egyre többen döbbennek rá, hogy a bélszín nem jól átsütve az igazi, létezik a sült krumplinál ízletesebb köret is, és hogy a vörösbort nem isszuk kólával. Ám mint mostani címlapsztorinkból, a Kávéházi szentségtörésekből is kiderül, helyenként még mindig szükséges új információkkal ellátni a vendégeket, hogy lépést tudjanak tartani a minőségi irányba formálódó kínálattal, vigyázva arra, hogy az oktatás még véletlenül se kioktatás legyen.

Van még mit tanulni az élelmiszerbiztonság terén is, hiszen sajnos az adatok azt mutatják, hogy az elmúlt években ismét emelkedett az étel okozta megbetegedések száma, főleg a vendéglátás területén. A leggyakoribb kórokozók ismertetése mellett a NÉBIH szakemberei azt is elárulják, mit is takar a januártól bevezetett, kötelező élelmiszerbiztonsági önellenőrzés folyamata, és a hatóság munkatársai miként segíthetik ebben a vendéglátókat. És mindebben nagy hasznát vehetjük az innovatív, modern konyhai gépeknek és berendezéseknek, amelyekről több helyen is szót ejtünk.

A bővülő kínálat részét képezik az egyre több helyen elérhető minőségi italok is, amelyekről – főleg a whisk(e)ykről – rengeteget lehet beszélni és írni, így mi is folytatjuk szeptemberben elkezdett sorozatunkat erről a népszerű italtípusról, ezúttal földrajzi bontásban, Japántól Magyarországig. Ám az italokra szakosodott létesítményekben sem árt a megéhező vendégre gondolni, ezért a klasszikus angol „kocsmaételek” fejlődését, illetve hazai példákat mutatunk be, és az is kiderül, mik lettek idén az ország sörkorcsolyái.

Csináljunk éttermet sorozatunkban ezúttal egy lakásbisztró működését vizsgáljuk meg, és kirándulunk Gyöngyösre a Bori mamiba, valamint Kéthelyre, a Kristinusba, Budapesten pedig a most nyitott Veritas Winebar újszerű bor-étel párosításait mutatjuk be.