Nem vagyok én robot! Ja, de!

Szerző: | 2019.01.23 | Hírek

Enjoy Budapest Café, ahol robotok szolgálják ki a vendégeket

Valószínűleg sikerült az E-Szoftverfejlesztő Kft-nek belenyúlnia a legrövidebb idő alatt a legnagyobb népszerűséget elérő cég létrehozásába akkor, amikor 2018 végén elindították cégcsoportjukon belül az Enjoy Robotics Divíziót, aminek következménye lett egy 220 nm-es kávézó a nyolcadik kerületben, ahol robotok szolgálnak fel. A kávézó nem más, mint egy bemutatótér, aminek a célja, hogy az embereket, leginkább a fiatalokat, az új generációt közelebb hozni a robotikához és a programozáshoz. Ezért a hét nagyobb robotot kilenc másik, kisebb méretű egészít ki, legyen az egy táncoló robot vagy egy kutya, melyeket ki lehet próbálni, lehet velük az asztalnál, fogyasztás közben játszani.

Amint belépünk a kávézóba, a legnépszerűbb robot, Pepper fogad bennünket. Ő az, aki a legtöbb tekintetben hasonlít egy emberre. Megkérdezi angolul a nevünket, hogy hány évesek vagyunk, beszélget velünk, miközben folyamatosan szemkontaktust tart, és ha dicséretként megsimogatjuk a fejét, rózsaszínen villog a szeme. Számtalan programjának köszönhetően, ha kell, autót vezet, és közben boldogan integet nekünk és juhhúúú-zik, ha pedig éppen rockzenét akarunk, kiválaszthatjuk a repertoárból, és hogy ne legyen unalmas a produkció, Pepper a zenét heves léggitározással kíséri.

Ha a kb. hatéves gyerek nagyságú közkedvencet elszólítják az új vendégek, robotokból akkor sincs hiány. 3 db Amy sürög a vendégtérben és szolgálja fel a rendeléseket, illedelmesen megkérve mindenkit, hogy álljon arrébb, aki véletlenül az útjába téved. Amikor pedig elvesszük a tálcáról a kávénkat, forró csokinkat vagy sütinket, mosoly jelenik meg az arcán. De a minden nap 8 és 21 óra között nyitva tartó kávézó minden szegletére jut egy kisebb-nagyobb robot, akikkel játszani vagy éppen selfizni lehet.