Nemzetközi Tiszai Halfesztivál Szegeden

Szerző: | 2019.09.05 | Hírek

Ki főzi a legfinomabb halászlét? Fakanál- és bográcspárbaj a Tisza-parton szeptember 6-8-ig!

Ha Szeged, akkor halászlé. Szeptember első hétvégéjén immár huszonharmadik alkalommal ünneplik meg a város emblematikus ételét. Erre a három napra benépesül a belvárosi Tisza-part és az új szegedi Partfürdő. A halfőzők fakanállal és bográccsal felfegyverkezve küzdenek meg egymással, hogy elnyerjék a Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács által alapított Halfőző Érdemrend valamelyik fokozatát. A Múzeum előtti Vízi bástyán felállított Óriás Bográcsban a legízletesebb szegedi halászlé fő, amihez a paprikát helikopteren hozza a szegedi boszorkány, a hagyma pedig tutajjal érkezik Makóról a Maroson. A magyar kézműves termékek színe-java is felvonul a Tisza-parti kirakodóvásáron. A látogatókat mindezen túl sárkányhajó-fesztivál, gyerekanimáció, néptáncműsorok, Irigy Hónaljmirigy- és Molnár Dixieland-koncert, utcabál, valamint tűzijáték is várja.

http://www.halfesztival.szegedihalaszcsarda.hu/

Amit látni kell:

A szegedi új zsinagóga

A közelmúltban megszépült Magyarország második legnagyobb zsinagógája. A kiváló akusztikájú épületben rendszeresen tartanak koncerteket. Szombatonként zárva.

Napfényfürdő, Aquapolis

Próbálja ki a fürdő 13 csúszdájának egyikét! A 30 méter magas csúszdatoronyból tökéletes panoráma nyílik a városra. Ezen felül gyermekparadicsom, csendes wellness és Szeged legnépszerűbb strandja.

Mórahalom bivalyrezervátum

Megér egy kirándulást a Mórahalom határában fekvő bivalytelep, ahol kilátókról figyelhetjük a bivalygulyát. Ugyanitt madárles, tanösvény és csónakázási lehetőség.

A cikk a Magyar Turisztika Szövetség Alapítvány Ízes Magyarország című kiadványában jelent meg. A kiadvány főtámogatója:

https://www.szerencsejatek.hu