Nyári menüvel debütált a Baraka brazil séfje

Szerző: | 2017.08.02 | Hírek, Konyha

Egészen különleges nyári étlappal mutatkozik be a Baraka új séfje, a brazil származású André Bicalho, aki Bíró Norberttel együtt vezeti a belvárosi étterem konyháját.

„A nyár a szórakozás, az életöröm, a munka utáni testi-lelki felfrissülés időszaka – ezt a vakációra emlékeztető életérzést akartam átültetni a tányérokra is, frissen rezonáló alapanyagokkal, aromás fűszerekkel, izgalmas és játékos textúrákkal, vibráló, élénk színekkel, és megbújó ételekkel (mint például a homár)” – meséli a nyári menüsor mögötti személyes inspirációforrásokat a dél-amerikai szakember. „Nyári menünk rendkívül színes, szinte ragyog a tányérokon. Tökéletes kulináris élményt nyújt, amely különösen harmonizál az ilyenkor még inkább pezsgő fővároshoz. Ajánljuk a csúcsgasztronómia és a kifinomult étkezés elkötelezett híveinek, főleg ha szeretik a legjobb értelemben vett meglepetéseket.”

André gyerekkora óta a főzés szerelmese: Brazíliában nagymamájával eltöltött közös konyhai emlékek óta szenvedéllyel gondol az ételekre. Az évek során számtalan metropoliszban élt Spanyolországban, Franciaországban, Olaszországban, az Egyesült Királyságban, valamint Brazíliában, amelyek mind-mind a multikulturális környezetet és szemléletet erősítették konyhaművészetében, ezért a különböző kultúrákra szüntelen inspirációforrásokként tekint. Főzött már privát séfként, food truck-ban, valamint két Michelin-csillagos étteremben, az elzászi Villa Renée Lalique-ben is, ahol Jean-Georges Kleintól, a 3 csillagos séftől tanult. Ám bármilyen műfajról is legyen szó, mindig a perfekcióra törekszik.

André Bicalho különleges költeményei között olyan ételeket találunk, mint a világ legexkluzívabb homárját, amely egy nagyon különleges tálalásban került az új étlapra: a színhús mellett tonkával, tatárral, valamint paradicsomból és ananászból készülő felhővel a tetején érkezik az asztalhoz. A friss nyári hangulatot rendkívül könnyed, ám karakteres ízek fokozzák: az ínyenc fogások között vibráló uborka textúrákat, matcha teával körbeölelt barackkal kísért libamáj mousse-t, dashival, mangóval és norival kísért tarisznyarák salátát, meggyel, ponzuval és dijoni mustárral tálalt kiváló minőségű magyar nyulat találni. A Baraka a desszertkészítés új dimenzióját is nyújtja: a ház madártejes alkotása, az „Ile Flotante” kumquat-tal, mandarinnal és karamellel  Andrej Ivetic cukrászmester prezentálásában érkezik.