A Rational bemutatja: Intelligens főzőrendszerek a kereskedelmi konyhákban

Szerző: | 2020.08.18 | Hírek, Konyha, Vendéglátás

Néhány szó a fenntartható management sikeréről.

A fenntarthatóság egyre fontosabb szerepet játszik a gasztronómiában, a vendégek egyre nagyobb hányada dönti el az alapján, hogy hol és mit eszik, hogy az adott helyen mennyire felelősségteljesen használják a forrásokat. Közben a befektetők igénye egyre nagyobb az ellenőrizhető fenntarthatóságra, mielőtt portfóliójuk bővítésére kerülne sor. Nem szabad elfelejteni, hogy a catering cégek, az éttermek és a szállodák mennyi pénzt képesek spórolni, ha fenntarthatóan üzemelnek. Hogy a catering ágazat is egyre inkább a fenntartható megoldások felé vegye az irányt, a Rational kifejlesztett két új főzőrendszert. Az iCombi Pro nem más, mint egy kombi pároló, az iVario pedig kontakt hővel működik. Az intelligens funkcióknak, csak úgy mint az innovatív technológiának, kézzel fogható eredményei vannak a források kímélésében, a produktivitás növelésében, és a fenntarthatóság megvalósulásában.

“A Rational számára nagyon fontos a fenntartható megoldások kialakítása, és az ügyefeleink támogatása abban, hogy fenntarthatóan üzemelhessenek” – mondja Szekeres Tibor, magyarországi senior sales igazgató. Ezek alappillérei a főzőrendszerek, amelyek egyszerre kímélik a forrásokat és növelik hatékonyságukat. Beszéljenek a számok: az új iCombi Pro 20-2/1 készülékkel akár 50%-kal több lazacszelet és ugyancsak akár 50%-kal több fagyasztott burgonya készíthető elő egy programmal, az előző modellhez képest. Az iCombi Pro bezsebelt egy nemzetközi elismerést is, az EnergyStar-díjat, ami szintén bizonyítéka hatékonyságának. Szekeres hozzáteszi: “Ez a kategória 2011-ben született, azóta folyamatosan kapja a díjakat a kombi párolónk az energitakarékosságáért.”

Az alacsonyabb mértékű nyersanyag felhasználás is szerepet játszik abban, hogy a combi-pároló igen környezetbarát. Ennek az is az oka, hogy a gőzben való előkészítés kombinálva a rövidebb főzési idővel akár 30%-kal csökkentheti a hús nedvességtartalmának csökkenését, a hagyományos konyhai készülékekhez képest. Ez kevesebb nyersanyagot jelent, tehát kevesebb lesz az előkészítési idő, a feldolgozás és a selejt is. Az iCombi Pro tisztítása is környezetbarát módon valósul meg, ami szintén nem utolsó szempont.

De az iVario hatékonysága sem kisebb ennél. Mivel különböző tégelyei külön-külön is melegíthetők, így a hagyományos főzőrendszerekhez képest sokkal energia-takarékosabbak. A számok önmagukért beszélnek: akár 100%-kal magasabb barnítási képesség, akár 40% energiacsökkentés, akár 70% vízspórolás és akár 35%-kal rövidebb főzési idő valósul meg a készülékben.

A Rational egyébként nemcsak főzőrendszerei kialakításában, hanem az egész vállalat működésében a fenntarthatóságra törekszik. A gyártás, a logisztika és az épületek minden esetben megfelelnek a nemzetközileg érvényben lévő ISO standardnak. Az elmúlt tíz évben a vállalat Szén-Dioxid kibocsátása folyamatosan csökkent, míg 2019-ben a 2010-es állapotok felére csökkent.

(X)

Fotók: Rational PR