Soha ennyi étterem nem települt ki egy időben egy helyre a Balatonnál!

Szerző: | 2020.02.19 | Hírek

Rekord számú résztvevő és jótékonyság a balatonfüredi GasztroPikniken.

A Balatoni KÖR GasztroPiknik sorozatának soron következő állomása február 29-én Balatonfüreden lesz, az Aura Hotel melletti parkolóban. A hét alkalomból álló sorozat sorában ez már az ötödik állomás, Sümeg, Badacsony, Balatonlelle és Zamárdi után. Zamárdiban minden látogatói rekordot megdöntött az esemény, a sátor nyitásától egészen a 8 órás zárásig telt ház volt, a vendéglátók alig tudták kiszolgálni a hosszú sorokban kígyózó vendégeket. 

Balatonfüreden a kiállítók számában várható rekord: 18 étterem, 13 borászat, 1 pálinka főző, 1 cukrászda és 1 kávézó várja a vendégeket. “Érezhető, hogy a klasszikus főszezonon kívüli rendezvények, így a GasztroPiknik sorozat is egyre népszerűbb. A helyi közönségen kívül a nyaraló tulajdonosok is egyre nagyobb számban használják ingatlanjaikat az őszi-téli-tavaszi időszakban, de a foglalások számából is az látszik, hogy az ide látogató turisták is egyre inkább éves desztinációként tekintenek a Balatonra. Minket ez hatalmas büszkeséggel tölt el, hisz mindannyian ezért dolgozunk. Szeretnénk elérni, hogy az ide látogatók a minőséget látva kellemes élményekkel gazdagodjanak:” mondta el Varga László, az esemény egyik főszervezője, a Balatoni KÖR tagja.  

Ahogy azt a Balatoni KÖR csapatától már megszokhattuk, az eseménynek van egy különleges – jótékony szála is. A délután folyamán megrendezésre kerül az I. Balatoni Jótékonysági Bor Aukció, ahol a Balatoni KÖR borászai által felajánlott borokra, bor különlegességekre lehet licitálni. A bevételt a szervezők a Veszprémi Kórház gyermek osztályának ajánlják fel.

A rendezvényen – a kiváló borok és finomabbnál finomabb ételek mellett – a hangulatról kitűnő zenészek gondoskodnak, mások mellett a Mini Dixiland Band, Heincz Gábor Biga, Bluesberry Band és Dj Rob Lucas. Ezen kívül lesznek gyermek játékok, sőt lesz rajzverseny is: János Vitéz 175-ik születésnapja alkalmából! A szervezők felhívása így szól: “Képzeld el, hogy milyen lenne János vitéz, ha a Balatonon élne.” A pályázat érdekessége, hogy minden gyermek saját rajzát “fizetőeszközül” használhatja a február 29-én tartandó GasztroPikniken.