A sör útja filmben elmesélve

Szerző: | 2018.09.04 | Hírek, Italsor

Negyedszázados évfordulója alkalmából a sör útját bemutató kisfilmsorozattal készül a békésszentandrási Szent András Sörfőzde, hogy betekintést nyújtson a főzde minden kulisszatitkába. Az első epizódból megtudhatjuk hogyan, hol, kik aratják azt az árpát és búzát, amelyből a békésszentandrási sörök készülnek, most pedig a szeptember 7-én induló Szarvasi Szilvanapokra is hangolva bepillanthatunk a Szilvás Sör készítésébe az alapanyag feldolgozásától a kész, palackozott sörig.

Békésszentandráson, a főzdében is gőzerővel készülnek a szeptember 7-9. között zajló Szilvanapokra, amelynek apropóján mutatja be a Szent András Sörfőzde A sör útja sorozatának második, szilvás sört bemutató darabját. A Szent András Sörfőzde kizárólag minőségi alapanyagokkal dolgozik, és amennyiben erre ehetőség van, a helyi alapanyagokat részesíti előnyben. Így van ez a gyümölcsös sörökhöz felhasznált meggyel és szilvával is, amelyek nagyrészt húsz km-en belülről, a Szabo&Szabo gyümölcsfeldolgozó, szörp,- és lekvárkészítő kisüzemtől érkeznek.

A sörfőzde kisfilmsorozatának első epizódjában a békésszentandrási búza- és árpaaratást dokumentálta a második részben egy békésszentandrási szilvaszüretbe, ha úgy tetszik szilvarázásba kukkanthatunk be. A következő részekben a sörrajongók bepillantást nyerhetnek majd többek között a sörfőzés folyamatába, a sörturizmus fellegvárába, de a Szent András Sörfőzde mindennapjaiba is.

„A sör újta” #1:

 

„A sör útja” #2: