Szupergyors tisztítórendszer a Rational iCombi Pro-ban

Szerző: | 2020.09.16 | Hírek, Konyha, Vendéglátás

Szupergyors tisztítórendszert integrált iCombi Pro termékébe a Rational, ezzel akár a grillezést követően is gyorsan rendelkezésre áll a berendezés más folyamatokhoz, például gőzöléshez vagy sütéshez.

A professzionális konyhában a gyorsaság és a hatékonyság kiemelkedő fontosságú, de nem történhet ez meg más tényezők, mint például az élelmiszer-minőség vagy a higiénia kárára. Ezért egyre nagyobb a kereslet az olyan főzőrendszerek iránt, amelyek még a grillezést és a sütést követően is gyorsan rendelkezésre állnak más folyamatokhoz, mint például gőzöléshez vagy sütéshez. Ezért az új iCombi Pro combi-steamer kifejlesztése során a Rational megvizsgálta a szakácsok elvárásait, és integrálta a szupergyors tisztítórendszert.

Szupergyors tisztitórendszert integráltak az új iCombi Pro combi-steamerbe
Fotó: Rational

„Képzelje el – mondja Szekeres Tibor, a Rational Magyarország értékesítési igazgatója -, hogy éppen most grilleztünk az ebédhez, és gyorsan hozzá kell látnunk az esti menü elkészítéséhez! Nincs idő egy teljes körű tisztításra.”

A termelés jelentős megszakítás nélküli működésének fenntartása érdekében a Rational az új iCombi Pro-t az intelligens tisztítási iCareSystem részeként egy szupergyors közbenső tisztítással egészítette ki.

Ez még makacs szennyeződéseknél is csak kb. 12 percet vesz igénybe, és biztosítja, hogy a következő főzési folyamatot ne rontsa el az ízátvitel vagy a kellemetlen szag.

A tisztítási idő olyan rövid, hogy elegendő időt hagy a következő étel előkészítésére. Ez ideális mindenki számára, akinek egész nap szüksége van a készülékére.

A közbülső tisztítás természetesen nem helyettesíti az intenzív ápolást.Az iCareSystem annyira intelligens, hogy felismeri és megjeleníti a jelenlegi szennyezettségi szintet, és ennek alapján egyértelmű ajánlást ad a tisztításra, beleértve a vízkőmentesítést is.

Összesen kilenc takarítási program áll rendelkezésre: Erős, közepes és könnyű, normál és öko üzemmódban – kevesebb mosószerrel és vízzel, de hosszabb tisztítási idővel – ultragyors közbülső tisztítás, akár tisztítószer nélkül is. 

A higiénikus teljes tisztítás még az éjszaka folyamán is lehetséges a termelésmentes idő kihasználására. Így működési költségeket és munkaerőt takaríthatunk meg.

A fenntarthatóság elvével összhangban a Rational továbbfejlesztette a tisztítószereket is. Ma már foszfátmentesek, kisebbek, és egyszerűen elhelyezehetőek a tabletták. Az előző modellhez képest akár 50 %-kal kevesebb tisztításra van szükség. Ugyanakkor az új iCareSystem akár 30 %-os vízmegtakarítást is eredményezhet. Még a vízlágyítás vagy a kézi vízeltávolítás költségei is megszűnnek, mivel az iCombi Pro-t a követelményeknek megfelelően automatikusan vízkőmentesítik.

Mivel a tisztítás intelligens, emlékszik a gyakran használt beállításokra, így a következő alkalommal már megjeleníti a megfelelő tisztítási programot. Szükség esetén egyéni tisztítási terv hozható létre és menthető el a kijelzőn.

Amint azt Szekeres Tibor kifejti: „Az iCombi Pro egyedileg alkalmazkodik a működési időhöz és a higiéniai követelményekhez, és a meghatározott időpontokban automatikusan jelentést tesz. Az eredmény egy higiénikusan tiszta, jól karbantartott készülék”.

A „ConnectedCooking” hálózati megoldás használata a tisztítást is még könnyebbé teszi. Ez lehetővé teszi a tisztítás okostelefonról, táblagépről vagy számítógépről történő szabályozását, valamint egy adott készülék karbantartási állapotának és a még hátralévő tisztítási idejének megfigyelését.

A rövid takarítási idő, a takarítási idő éjszakára való átterelése, valamint a digitalizált ellenőrzési lehetőségek az iCombi Pro tisztítását hatékony folyamattá teszik, amely alig észlelhető a gyártási folyamatban. Máris észrevehető a higiénikus tisztaság és az erőfeszítés nélküli tisztítás.

(X)