Szürkemarha-ételeket kínáló gyorséttermet nyit a Kenyeres Birtok

Szerző: | 2024.06.08 | Hírek

Idén és jövőre a jelenlegi hat után további négy, szürke marhából készült ételeket kínáló food truck megnyitását, továbbá az ország első, szürke marhára épülő street food gyorséttermének budapesti megnyitását tervezi a Mogyi Kft. alapító tulajdonosának cége, a Kenyeres Birtok Kft.

A Mogyi Kft. alapító tulajdonosa, Kenyeres Zoltán 2010-ben hozta létre őstermelőként az úgynevezett Kenyeres Birtokot Bács-Kiskun vármegye déli részén. A 152 hektár szántóföldet és 180 hektár legelőt magában foglaló gazdaságban ma a teljes magyarországi szürkemarha-állomány mintegy hatodát, 1200 állatot tartanak, illetve dolgoznak fel saját húsüzemükben.

A tavaly ősszel 250 millió forint törzstőkével alapított bajai Kenyeres Birtok Kft. az alapanyagra építve országos franchise-hálózatot üzemeltet partnereivel. A minap nyílt budapestivel együtt hat, a szürke marhák húsából készült ételeket forgalmazó mozgó vendéglátóhelyet működtet országszerte. A jelenleg 17 embert foglalkoztató társaság idei és jövő évi tervei között szerepel az országos food truck hálózat tíz egységre bővítése, és első olyan street food gyorséttermének megnyitása Budapesten, ahol szürkemarha-ételeket kínálnak.

Elsősorban olyan fogyasztókra számítanak, akik a természetességet, a különleges kulináris élményeket és a prémium minőségű utcai ízeket keresik és értékelik a magyar hagyományokat. Termékeik közül a legnépszerűbb a saját nevelésű szürke marhából készülő szürke marha hamburger, a hamburgerbucik szintén a vállalkozás saját pékségében sülnek – tették hozzá.

A magyar tulajdonú, több mint 500 főt foglalkoztató, bajai székhelyű, élelmiszeripari termékek – főként rágcsálnivalók, sós és fűszeres magvak – előállításával foglalkozó, leányvállalatai révén 27 országban is jelen lévő Mogyi Kft. a nyilvános cégadatok szerint 2023-ban 46,5 milliárd forint – mintegy hatvan százalékban exportból származó – nettó árbevétel mellett 5,8 milliárd forint eredményt ért el. A társaság egy évvel korábban 42 milliárd bevételt szerzett és 3,2 milliárd forint profitot termelt.
__________________________________
Forrás: MTI/Turizmus.com
Képek: Kenyeres Birtok