Tárlatvezetéssel egybekötött vacsoraest a Káli Art Innben

Szerző: | 2022.10.16 | Hírek

Gasztronómia és kultúra kéz a kézben: Topor Tünde művészettörténész és Winkler Nóra műsorvezető, művészeti újságíró tárlatvezetésével, valamint Ekler Viktor séf által megálmodott 4 fogásos vacsorával ünnepelhettek a kultúra és a gasztronómia szerelmesei Köveskálon.

Meglepő programtársítással nyűgözte le a Káli Art Inn péntek esti vendégeit. A különleges, rendhagyó ötleteiről és eseményeiről híres butikhotel a Káli Art Parkban kiállított kortárs szobrok által megihletett borvacsora keretében mutatta be, hogy a gasztronómia és a kortárs művészet újszerű társítása milyen egyedi élményt nyújt a résztvevők számára.

A kortárs szobrok által ihletett 4 fogásos vacsorát Ekler Viktor sztárséf Tündével és Nórával közösen álmodta meg

A program elején Topor Tünde és Winkler Nóra bemutatták a Káli Art Park 2022-es kiállításának szobrait, ezt követően a vendégek egy közös beszélgetéssel egybekötött gyertyafényes borvacsorán vehettek részt a Káli Art Innben. A kortárs szobrok által ihletett 4 fogásos vacsorát Ekler Viktor sztárséf Tündével és Nórával közösen találták ki, a menüt a szobrok mellett a Tokaj-hegyaljáról érkező Somszög Pincészet borai tették teljessé.

A Somszög nemcsak fantasztikus borainak köszönhetően lett az est kiválasztott borászata, hanem a kortárs művészet iránti szenvedélye miatt is: tulajdonosa, Barta Péter az egyik legnagyobb kortárs műgyűjtemény tulajdonosa, aki évtizedek óta támogatja a hazai művészek értékteremtő munkáját.

„A különleges esemény megmutatta, hogy az évtizedek múlva is kulturális élményt nyújtó szobrok, valamint a gyorsan múlandó, de mégis maradandó élvezeti értékkel bíró ételkülönlegességek milyen páratlan szinergiában működnek egymással” – foglalta össze az eseményt Topor Tünde.

Az Artmagazin mára legendás párosa több mint tíz éve tart közös tárlatvezetéseket

Az Artmagazin mára legendás párosa, Tünde és Nóra már több mint tíz éve tart közös tárlatvezetéseket, a képzőművészet történeteibe, titkaiba bevezető programokat. A vidám és személyes elemeknek köszönhetően közel hozzák hallgatóságukhoz az alkotás, a művészet kérdéseit, szórakoztató beszélgetéseikből kultúrtörténeti összefüggések rajzolódnak ki.

Fotók: Káli Art Inn