A Tavaszváró Mini Svéttel elindult a Stílusos Vidéki Éttermiség 2020-as programsorozata

Szerző: | 2020.02.26 | Hírek

Február 22-én a szigetmonostori Rosinante Fogadóban elstartolt a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) idei első rendezvénye.

Az évindító esemény immár hagyományosan a Rosinante Fogadóé Szigetmonostoron. A Rosinante családias hangulatú szálloda, gyerekbarát szolgáltatásaival, tréningek megtartására alkalmas termeivel és hamarosan megújuló szobáival a családosok kedvenc úticélja Szentendrétől pár kilométerre.

A SVÉT BÖLCSŐJE

A fogadó a Stílusos Vidéki Éttermiség bölcsőjének tekinthető: 2012 februárjában itt jött létre az első gasztrorandevú, amely közel hozta egymáshoz a fogékony közönséget és az akkor még nyolc innovatív vidéki konyhát vezető séfet, illetve éttermet. A jelenleg 16 vidéki étterem közös nevezője a minőségi konyha és a szívből jövő vendéglátás. A cél mindezek népszerűsítése évi egy nagy, illetve több kisebb rendezvény keretén belül azzal a nem titkolt szándékkal, hogy az ínyenc utazók fókuszába új, kevéssé ismert kulináris desztinációk kerüljenek.

FÓKUSZBAN A TÉLI ZÖLDSÉGEK

A Tavaszváró Mini Svétre pár nap alatt betelt a regisztráció. Az esemény a tavaszi napsütés és a téltemetés jegyében telt. A tematika ezúttal a téli zöldségek szerepeltetése volt az ételekben, annál is inkább, mert ilyenkor a tavaszi primőrök még nem elérhetőek, a téliek viszont igen, így ezek – a cékla, a sütőtök, a csicsóka, a lilakáposzta – kaptak még egy utolsó lehetőséget a tündöklésre.

Az eseményen résztvevő éttermek és fogásaik:

Rosinante Fogadó, Szigetmonostor

  • Lilakáposzta-krémleves szigetmonostori kecskesajttal
  • Friss harcsatepertő, zöldség gratin
  • Aranygaluska

Szabi A Pék, Szentendre

  • Bivaly ricottával töltött tortelloni zöldségszószban és colonnatai szalonnával
  • Bomboloni fánkok 10 féle lekvárral

Kistücsök Étterem, Balatonszemes

  • Gombapástétom tökmagolajos salátával
  • Tokhal sült zellerrel, répákkal és tökmagolajos vajszósszal

Macok Bisztró, Eger

  • Vietnámi marhahúsleves
  • Macok túrógombóc

Nomád Hotel, Noszvaj

  • Gines paradicsomleves
  • Malacpofa téli zöldséges tócsnival, céklával

Viator Étterem, Pannonhalma

  • Krémes rizottó, fokhagymás-gyömbéres garnélával és/vagy rozmaringos sütőtökkel és kéksajttal
  • Levendulás mille-feuille