Tavaszváró újdonságok a Damniczkiben

Szerző: | 2018.02.27 | Céghírek, Hírek

A Damniczki Budapest – cukrász manufaktúra a nyitás óta eltelt két évben megmutatta, hogy a minőségben nem ismer kompromisszumokat, és mostani új szortimentje is ebben a szellemiségben készül. A gazdag fagylaltválaszték, a sütemények és péksütemények kínálata mellett ugyanis újabb izgalmas, szezonális monodesszertekkel várja a hozzá érkező vendégeket.

Damniczki Balázs a már tőle megszokott precizitással és kreativitással alkotta meg a tavaszi kollekció desszertjeit, amelyeknek egy része ismerős lehet, hiszen a Damniczki fagylaltoknál már felhasznált alapanyagok köszönnek vissza az új édességekben- ilyen például a szomolyai fekete cseresznye, a fekete tea vagy a málna. A szomolyai fekete cseresznye sorbet után ugyanis mousse formájában kerül a pultba, a tavalyi évben, a Carpigiani cég versenyén országos első helyen végzett feketeteás málna fagylalt szintén desszert változatban tér vissza. A gyümölcsös trió harmadik eleme pedig a Feketeribizli mousse, amelyet rozmaring és szecsuáni bors fűszerez.

A Damniczkit a barista világversenyeken használt Black Eagle kávégép, négy szakképzett barista mellett nívós alapanyagokkal mutatja meg, hogy az italok és a kávék terén is a minőségi iránti igény vezérli. Beszállítójuk, a tatai Awaken pörkölő a legmodernebb technológiai háttérrel és felszereléssel rendelkezik ahhoz, hogy a friss zöld kávészemekből az egyedi ízjegyeket a lehető legjobban hozza ki.

A legmagasabb minősítést elért arabica kávéból a profi barista, Salamon Anikó készíti a Damniczki Budapest kávés italait, a vendégek visszajelzéseit folyamatosan egyeztetve az Awaken pörkölő tulajdonosával, Dobos Ádámmal.

Képek: Molnár Péter, @petrosofotos